Kunsztownie obszyte skórą o wężowej strukturze przeszyte ozdobną tasiemką, wykonane z najwyższej jakości owocu tykwy o grubych solidnych ściankach i zaskakująco pięknym kształcie. Umocowane w specjalnej podstawce wykonanej z nierdzewnego metalu pozwoli pozostawić naczynie bez obawy zaplamienia na każdym obrusie, oraz otworze wzmocnionym solidną metalową opaską co pozwala na swobodne zalewanie ziela wodą. Piękna kolorystyka głębokiej zieleni i staranne wykonanie podkreśla urok naczynia. Naczynie wymaga currado tj. wstępnej konserwacji przeprowadzanej samodzielnie.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 24 godziny. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.
Pojemność ok. 250 ml.
GRATIS
Do każdego zmówienia dodaję ulotkę informacyjną: czym jest yerba mate, jej właściwości, jak mate przygotować, a także saszetkę herbaty yerba mate.
Zapraszam na inne moje aukcje - znajdziesz tam różne rodzaje yerba mate, inne naczynka, bombille, a także niezbędne akcesoria do parzenia.
Koszt wysyłki wynosi 5zł.