Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OKAZJA - MIKROBIOLOGIA TECHNICZNA T.2 - Z.LIBUDZI

26-06-2014, 18:09
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 37 zł     
Użytkownik NEMEZIR1
numer aukcji: 4280828458
Miejscowość Rybnik
Wyświetleń: 13   
Koniec: 26-06-2014 18:06:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Księgarnia Oświatowo-Szkolna "Nemezis"

ul.Gen.Hallera 26
44-200 Rybnik


e-mail : [zasłonięte]@wp.pl

pon -pt : 32/ 42 38 340 od godz 10-16

- Wpłata na konto
- Za pobraniem


PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK
-Poczta Polska
-Kurier


Mikrobiologia techniczna t.2 

Tytuł tomu: Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności

 


Autor:

Praca zbiorowa

Redakcja: Libudzisz Zdzisława, Kowal Krystyna, Żakowska Zofia

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN



 

Uwaga książka używana , stan dobry, blok spójny.

 


Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.


Tom 2 składa się z 4 części.

W części I omówiono mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych, czyli bakterie fermentacji mlekowej i kwasu octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne, a także wirusy i ich znaczenie w medycynie, przemyśle i ochronie środowiska.

W części II zaprezentowano mikrobiologię żywności - zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności, zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność transgeniczną.

Część III dotyczy higieny produkcji. Przedstawiono w niej elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji.

Część IV omawia mikroorganizmy w ochronie środowiska: zanieczyszczenia środowiska pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne metody oczyszczania środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska.

 

W razie pytań proszę pisać

_______________________________________

 

Przed zakupem prosimy o zapoznanie się ze stroną " O mnie "