|
Płatności
Przedpłata na konto
85 1750 [zasłonięte] 000900 0000 [zasłonięte] 109584
LUB 88 1030 [zasłonięte] 158200 0008 [zasłonięte] 073618
Zamówiony towar wysyłamy w ciągu 3 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na koncie bankowym. Jeżeli adres dostawy jest inny niż na podany w Allegro proszę nas o tym powiadomiće-mail.
Magazyn:
ul. Nowowiejska 35
05-850 Pogroszew
gmina Ożarów Mazowiecki
Tel./Fax: 48 22 [zasłonięte]5261
+48 [zasłonięte] 270 759
|
(Żywnośc Nowego Wieku wprost ze Starożytności Doskonała , niekłopotliwa potrawa : Kuskus (BIO) Smaczny Zdrowy Gotowy do zjedzenia w 3-4 minuty Pakowany : 2 x 500g=1 kg
Kuskus to granulowana semolina, produkowana przez obtaczanie ziaren przenicy durum lub twardych ziaren przenicy semolina w najlepszej przenicznej mące. Jest to jedna z najsłynniejszych potraw północno-afrykańskich. Nazwa pochodzi z języków barbarzyńskich gdzie nazywa się go seksou. Składa się z malutkich ziarenek, z których semolina jest głównym składnikiem. Jest używany jako główny składnik wielu potraw w ten sam sposób jak np. ryż (do którego , przy okazji , jest bardzo podobny). Kuskus wstępnie przegotowany szybko chłonie gorąca lub zimną wodę. Jest doskonałą , niekłopotliwą potrawą a ponadto jest zdrowy. Coraz częściej kuskus jest wykorzystywany jako przystawka. Jest ceniony za swoje walory odżywcze: węglowodany złożone , które zaopatrują organizm na długi czas w energię. Dodaj wrzącą wodę do kuskus w proporcjach jeden do jednego , przykryj i odczekaj 3-4 minut aż woda zostanie całkowicie wchłonięta. Kuskus może być równiż przygotowany przez namoczenie go na noc w rozcieńczonym soku cytrynowym i podany z pomidorami, krewetkami, ziołami i przyprawami jako smaczna sałatka.
Kalorie |
376 cals |
Kilojoule |
1571 kJ |
Tłuszcz |
0.6 g |
Cukier
|
- |
Węglowodany
|
77.4 g |
Cholesterol |
0 mg |
Białko
|
12.7 g |
Soda |
10 mg |
Błonnik
|
5 g
|
Alkohol |
|
|
Nasycone |
0.1 g |
Wielonienasycone |
0.2 g |
Jednonienasycone
|
0 g |
Omega 3 |
- |
|
|
Potas |
166 mg |
Żelazo
|
1 mg |
Wapń |
24 mg |
Cynk
|
0.8 mg |
|
|
|