Odlotowe
łakocie Ciasta kremy i inne
desery
Wydawnictwo: Jedność
ISBN:[zasłonięte]978-8360-802-0 Format:
19.5x19.5cm Liczba stron: 96 Oprawa:
Gąbka Wydanie: 2014 r.
Oryginalne przepisy i cenne wskazówki
dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych
deserów.
Od kremu miętowego z porzeczkami i suflecików
z kwiatami lawendy po sfogliatelle ricce i czekoladowe
zuccotto.
Owocowe
fantazje naleśniki tarty i
musy Wydawnictwo: Jedność
ISBN:
[zasłonięte]978-8360-801-3 Format: 19.0x19.5cm Liczba
stron: 96 Oprawa: Twarda Wydanie: 2014
r.
Propozycje słodkich deserów
z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady, pomocne
dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i
brzoskwiń w winie musującym po zabajone z karmelizowanymi
jabłkami i palaczinki z malinami i ricottą.
Śliwki w syropie z
lodami Bezy z kremem
kasztanowym Brzoskwiniowa melba Mrożona zupa
owocowa Naleśniki z figami i
migdałami Wiśnie w alkoholu
Odbiorcy: - miłośnicy wszelkich
deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je
samodzielnie - osoby szukające niezobowiązującego
upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę -
zawiera niezbędne informacje o właściwościach poszczególnych
owoców i sposobach przygotowywania z nich nie tylko ciast
czy naleśników, ale również przetworów czy sałatek -
proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat”
niezwykle efektowny - staranne opracowanie edytorskie
sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w
czytelniku chęć oddania się kulinarnym
przyjemnościom.
|