Maca w proszku BIO 150g
producent: PlanetBIO d.o.o. |
Pochodząca z Andów Maca jest spożywana na całym świecie z rosnącą popularnością.
Maca (Lepidium meyenii) to roślina rosnąca w wysokich Andach, uprawiana na glebach ubogich w składniki odżywcze powyżej 4100 metrów nad poziomem morza. Jej korzenie są wykorzystywane w żywieniu i medycynie lokalnej od tysiącleci. Korzenie Maca są różnych rozmiarów, kształtó i kolorów. Maca proszek Planet BIO jest mieszaniną korzeni czerwonych, żółtych i czarnych, zapewniając najszersze spektrum aktywności.
Właściwości:
Maca w proszku zawiera 4 różne alkaloidy zapewniające hormonalną równowagę w mózgu, która jest kluczem do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożywanie proszku maca może zatem pomóc w problemach związanych z brakiem równowagi hormonalnej, takim jak miesiączkowanie i problemy z menopauzą, wahania nastroju, brak popędu płciowego, itp. Około 11% zawartości proszku maca to białka, natomiast większość to węglowodany (ok. 70%), czyli energia. Maca zawiera również błonnik i garbniki, które poprawiają trawienie i pomagają wydzielić toksyny i produkty przemiany materii z organizmu.
Zawiera ponad 20 różnych kwasów tłuszczowych, 19 aminokwasów i wiele minerałów: wapnia, potasu, manganu, miedzi, cynku, fosforu, magnezu, selenu i innych w ilościach śladowych. a także witaminy C, B1, B2, B3 i B6 oraz karoteny.
Pochodząca z Andów Maca jest spożywana na całym świecie z rosnącą popularnością, jej regularne spożywanie przynosi wiele korzyści:
- poprawienie równowagi hormonalnej
- zwiększenie odporności i ogólnego stanu zdrowia
- zwiększenie poziomu energii witalnej i siły fizycznej
- poprawienie płodności
- poprawienie wydolności umysłowej i nauki
- zapobieganie różnym chorobom (rak, choroby układu krążenia, ...)
Zastosowanie:
3-5g (1 łyżeczka) dziennie do soków warzywnych, owocowych lub sałatek. Zalecana dzienna dawka nie powinna zostać przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Pochodzenie:
Peru
SI EKO-003