Ocet ryżowo-zbożowy MIZKAN
Kokumotsu-Su Grain Flavored Destilled Vinegar 500 ml – SushiSam
Ocet ryżowo-zbożowy, główny składnik zaprawy do ryżu na sushi. Otrzymywany z ryżu, kukurydzy i pszenicy Produkt o tych samych cechach co ocet ryżowy, ale tańszy. Poza sushi, stosowany do marynowania owoców morza, ryb, warzyw oraz jako dodatek do dipów i dressingów. Można go używać bezpośrednio do zakwaszania sałatek warzywnych. Ma smak łagodniejszy od stosowanego tradycyjnie u nas octu spirytusowego. Do sushi można używać tylko ocet ryżowy! Ocet spirytusowy lub winny ma zbyt intensywny aromat i smak, który zagłuszy sushi.
Klasyczna zaprawa do sushi: 6 łyżek octu, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki soli, podgrzać i dokładnie wymieszać, przed skropieniem ugotowanego ryżu dokładnie wystudzić.
Proporcje zależne są od upodobań w Japonii stosuje się bardziej słony w Europie bardziej słodki.
Skład produktu: pszenica, ocet destylowany z alkoholu ryżowego, pszenicznego, ryżu po produkcji sake, ekstraktu kukurydzy i wody.
Osoby zainteresowane większą ilością, proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Produkt japoński
Pojemność: 500 ml
Data przydatności: 26.06.2013
Waga do wysyłki: 980 g.
Pozdrawiamy
SushiSam