OCET BALSAMICZNY CZARNY Z MODENY O SMAKU BIALEJ TRUFLI 250ml Casa Rinaldi
Ocet balsamiczny otrzymuje się z moszczu winogronowego poddanego procesom fermentacji. Stanowi tradycyjną przyprawę kuchni włoskiej, stosowaną od Średniowiecza w rejonach Modeny. Ocet balsamiczny jest dodatkiem do sałatek, sosów, marynat i różnych dań kuchni włoskiej, w tym nawet owoców i deserów. Charakteryzuje się ciemną barwą, gęstą konsystencją i słodkawym smakiem. Starszy ocet staje się ciemniejszy i gęstszy. Po otwarciu każdej nowej butelki najlepiej jest skosztować go i ocenić jak mocny jest jego aromat i kwasowość, po czym można z całą pewnością zdecydować w jakiej ilości i do czego go wykorzystać. Ocet używany jest zazwyczaj w niewielkich ilościach, ponieważ jego zadaniem jest podkreślić, a nie zagłuszyć walory smakowe danej potrawy. Jeśli zdecydujemy się dodać octu do sałatek ze świeżych warzyw – ocet dodajemy na początku przyrządzania wraz z solą i oliwą. W przypadku potraw gotowanych ocet należy dodać na sam koniec gotowania, aby nie zagłuszyć i nie zmarnować całej gamy walorów smakowych. Doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, dziczyzną jak również z drobiem. Octem balsamicznym można polać gotowaną rybę, plasterki surowej szynki lub sera żółtego a nawet lody.
|
Przedstawiony na aukcji ocet balsamiczny to dressing z octu balsamicznego i bialej trufli. Polecamy jako dodatek do mięs, deserów, lodów, owoców i serów. |
|
więcej szczegółów znajdziecie na stronie naszego sklepu
Logując się w naszym sklepie, korzystacie z promocji - sprawdź!
www.syropy.eu
W razie pytań, chętnie udzielimy odpowiedzi
FHU EXCELLENCE
42 [zasłonięte] 12
mkwiatkowska[att]syropy.eu
Na pozostałych naszych aukcjach znajdziecie:
syropy barmańskie, oliwy z Hiszpanii, syrop klonowy z Kanady, szafran, kawior, trufle, octy i kremy balsamiczne oraz wiele innych delikatesowych produktów.
|