Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OBSŁUGA RUCHU TURYSTYCZNEGO NA WSI 1997 podręcznik

28-01-2012, 1:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 7 zł     
Użytkownik gawlod
numer aukcji: 2061195451
Miejscowość Mielec
Wyświetleń: 6   
Koniec: 26-01-2012 16:23:46

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1997
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem naszej aukcji jest

Agencja Wydawnicza ,,Promocja'' galeria antykwariat 39-300 Mielec, ul. Sobieskiego 1

 Zaprasza do zakupów w allegro - jeśli  chcesz dokonać zakupu - zapoznaj się z warunkami  moich aukcji, które znajdują się na stronie o mnie - jeśli zalicytujesz, to znaczy, że je akceptujesz!

      Podejmując decyzję o zakupie obejrzyj nasze inne aukcje. Przy dodatkowym zakupie będzie niższy koszt wysyłki. 

Nasz numer konta po wygraniu aukcji podany jest w  autoryzowanym powiadomieniu allegro oraz informacji menadżera sprzedaży allegro. Sprawdź zawsze czy jest to ten sam numer konta, a  w razie wątpliwości skontaktuj się ze mną.

Nasze dane kontaktowe: [zasłonięte]@interia.pl   tel./fax 17 [zasłonięte]1498    tel. kom.: 602 [zasłonięte]362 lub 0602 [zasłonięte]197 

Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty i zadowolenia z dokonanych zakupów!   

Przedmiotem naszej aukcji jest:

 

OBSŁUGA RUCHU TURYSTYCZNEGO NA WSI

red. Jolanta Berndt-Kostyrzewska

podręcznik do nauki zawodu

technik rolnik i technik hodowca koni

 

Format Ab, Warszawa 1997

 

20,5 x 14,5 cm, 250 strony, stan db, przetarcia i drobne zagięcia, minimalne przybrudzenia

 

Polecam i zapraszam do licytacji

A/16116

 

 

SPIS TREŚCI

Wstęp: pojęcie turystyki i agroturystyki, rys historyczny,

rola turystyki w rozwoju terenów wiejskich.........................        5

I. Organizacja ruchu turystycznego...............................

1. Potrzeby człowieka w zakresie wolnego czasu..............

2.  Rodzaje usług turystyczny.............................................      20

II.  Przygotowanie zagrody wiejskiej dla potrzeb turystycznych..................................................................      27

1. Podstawowe wiadomości z hotelarstwa.........................      27

2. Adaptacja budynków, wyposażenie i wystrój wnętrz......

3. Tereny zielone...............................................................      84

III.  Prowadzenie działalności turystycznej....................    124

1.  Formalno-prawne podstawy prowadzenia działalności gospodarczej.....................................................................    124

2. Marketing i promocja w agroturystyce ...........................    134

3. Organizacja pobytu gości i różne formy rekreacji...........    154

4.  Dokumentacja obsługi ruchu turystycznego..................    164

5.Kalkulacja kosztów pobytu, rozliczenie pobytu,

rentowność........................................................................    166

IV. Organizacja żywienia turystów..................................    170

1. Zasady żywienia............................................................    170

2.  Higiena sporządzania posiłków.....................................    191

3. Obsługa gastronomiczna...............................................    200

V.  Biznes plan działalności turystycznej.......................    225

1.  Streszczenie..................................................................    227

2. Przedsiębiorstwo i branża..............................................    227

3. Produkt/usługa...............................................................    228

4.  Rynek............................................................................    229

5. Marketing.......................................................................    231

6.  Plan działania................................................................    236

7. Zarządzanie...................................................................    238

 

 

8.  Harmonogram...............................................................    239

9.  Informacje finansowe....................................................    240

10. Programy finansowe....................................................    244

Literatura zalecana ..                                                              244

 

Dodatkowe zdjęcia: