O firmie Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów, rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro! Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!! Do każdej książki wystawiamy paragon, a na życzenie faktury VAT. Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu. Płatności Przyjmujemy wpłaty tylko przelewem na konto Przesyłka Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie. Wysyłamy za granicę. Kontakt
Napisz do nas email Skype
Gadu-Gadu | Obsługa konsumenta w hotelarstwie cz. 2 Joanna Duda, Sebastian Krzywda Wydawnictwo REA ISBN: [zasłonięte]978-8344-016-4, str. 128 Format: 135 X 235 mm
Nr MEiN: 13/2008 OBSŁUGA KONSUMENTA W HOTELARSTWIE – podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Zawarto w nim treści związane z obsługą konsumentów w lokalach gastronomicznych różnego typu ze szczególnym uwzględnieniem gastronomii hotelowej. Materiał został podzielony na dwie części, zgodnie z dwuletnim cyklem kształcenia w zakresie obsługi konsumenta.
Pierwsza część przedstawia: ● pojęcia związane z gastronomią otwartą i zamkniętą, ● wizerunek zawodowy pracownika gastronomii z podkreśleniem strony etycznej zawodu, ● różnego rodzaju sprzęt i jego zastosowanie, ● technikę pracy osoby obsługującej konsumenta (np. noszenie tac i talerzy, rozliczenia kelnerskie).
W części drugiej podręcznika zagadnienia te zostały uzupełnione i rozwinięte. Znajdują się w niej opisy techniki pracy, metod serwowania potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowo usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich.
Liczne fotografie, ilustracje i schematy, o które wzbogacone są obie części podręcznika, ułatwią uczniom opanowanie zasad postępowania i niezbędnych czynności. Pytania sprawdzające pomogą usystematyzować zdobytą wiedzę.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
|