NOWOŚĆ !!!
„REWELACYJNA OBIERACZKĘ DO JABŁEK"
Co to jest jabłko ...?
Każdy z Państwa wie doskonale, jednakże my pozwoliliśmy
przybliżyć Państwu troszeczkę podstawowych informacji na temat
tego urokliwego owocu jakim jest JABŁKO.
Jabłka zawierają błonnik, pektyny ( m.in. hamują rozwój wirusa grypy typu A ),
dużo witaminy C potas, niewielkie ilości żelaza, manganu, cynku, magnezu,
kwasu foliowego i wapnia.
Dzięki temu pomagają utrzymać w organizmie równowagę kwasowo - zasadową.
Duża zawartość błonnika w tych owocach sprawia, że szybko dają uczucie
sytości, tak pożądane przy odchudzaniu się i utrzymaniu szczupłej sylwetki.
Błonnik poprawia ponadto perystaltykę jelit i likwiduje zaparcia.
Naturalne kwasy organiczne ( głównie jabłkowy i cytrynowy ) sprzyjają
wydzielaniu się soków trawiennych.
Są zalecane przy wszelkich schorzeniach wątroby i pęcherzyka żółciowego,
gdyż są lekkostrawne i zawierają wiele potrzebnych witamin i węglowodanów.
Jabłka to najłatwiej dostępny, pełny zestaw witamin i minerałów
oraz jedno z bogatszych źródeł włókna roślinnego ( błonnika ).
100 g świeżych jabłek dostarcza :
9.2 g - węglowodanów , wśród których dominuje fruktoza, ale obecne są
również glukoza i sacharoza.
1.5 g - błonnika
92 mg - potasu
6 mg - fosforu
4 mg - magnezu
3 mg - wapnia
2 mg - sodu
0.2 mg - żelaza
0.1 mg - cynku
23 mg - witaminy A
0.03 mg - witaminy B1
0.2 mg - witaminy B2
0.1 mg - witaminy B3
0.02 mg - witaminy B6
2 mg - witaminy C ( w jabłkach kwaśnych nawet do 15 mg )
0.2 mg - witaminy E
4 µg - kwasu foliowego
Kwasy organiczne to przede wszystkim kwas jabłkowy, winowy,
bursztynowy i cytrynowy.
W składzie chemicznym znajdziemy również 15 aminokwasów, enzymy,
fitoncydy, oraz olejki eteryczne, nadające jabłku przyjemny zapach.
Susz jabłkowy zawiera wodę ( prawie 30 % ), białko ( ok. 2 % )
węglowodany ( 65 % ) i sole mineralne.
Wartość energetyczna świeżych owoców wynosi 22 kJ ( 53 kcal ) na 100 g.
Ta sama ilość suszu to już 1109 kJ ( 265 kcal ).
Zaś 100 g soku jabłkowego zawiera w sobie 40 kcal.
A co nam daje spożywanie jabłek:
- obniża poziom cholesterolu nawet o 10%
- hamuje rozwój wirusa grypy typu A
- ma działanie bakteriobójcze
- zapobiega gromadzeniu się kwasu oksalowego
- przeciwdziała tworzeniu się nadmiernych ilości kwasu moczowego
PAMIĘTAJ !!!
Tylko zdrowe jabłka posiadają wymienione zalety!
Do spożycia i na przetwory powinniśmy używać wyłącznie owoców wysokiej jakości,
eliminując nawet małe objawy gnicia lub pleśnienia.
Wiele rodzajów grzybów atakujących owoce, w tym i jabłka, wytwarza toksyny,
substancje bardzo szkodliwe dla ludzi i skażające przetwory z
nadgniłych produktów.
Są one bardzo odporne na działanie wysokich temperatur.
Wykrawanie nadgniłych części niewiele daje, bowiem
gdy widzimy objawy gnicia, toksyny są już obecne w całym owocu !
Toksyny mogą powodować mdłości i wymioty, spadek ilości białych ciałek krwi,
a wiele z nich (np. aflatoksyny czy patulina) ma dowiedzione działanie rakotwórcze!
No to byłoby tyle na temat samego owocu.
Bo owoc ten w naszej aukcji jest w sumie najważniejszy,
a do zaoferowania dla Państwa mamy maszynkę :
" REWELACYJNĄ OBIERACZKĘ DO JABŁEK "
Co do produktu:
- wykonany z trwałego metalu
- posiada przyssawkę poprzez która mocujemy go do blatu
- trójfazowy system noży
- prosty w obsłudze ( dzieci również mogą go używać pod opieka os. dorosłych )
- łatwy w czyszczeniu
- w rewelacyjnej cenie
- produkt nowy
- idealny do domu
- na prezent ( zaskocz wszystkich )
W pierwszej fazie mocujemy obieraczkę do blatu następnie, nabijamy jabłko na tak zwaną
prowadnice, kręcąc korba przesuwa nasz owoc w kierunku pierwszego ostrza, które
zaczyna obierać nasze jabłuszko ze skórki, tuż za nim znajduje się podwójne ostrze
którego zadaniem jest w pierwszej kolejności pocięcie jabłka na plasterki ( na tzw.
sprężynę ) a następnie wycięcie środka. Tak, aby można było spożyć jabłko po prostu bez
ogryzka i skórki w bardzo estetycznym kształcie.
Cza przygotowania jabłka to zaledwie 6 sekund, a przy małej wprawie można
nawet ten czas jeszcze skrócić.
Noże są regulowane, wiadomo że prawie każde jabłko różni się kształtem, wielkością
dlatego nóż obierający jest zamontowany na sprężynie aby dopasowywał się do kształtu
jabłka samoczynnie.
Jabłka można zarówno obrać ze skórki, jak również można je tylko pociąć na plasterki,
oczywiście za każdym razem drylując, wiec wybór należy do
WAS z lub bez skórki.
A do tego teraz w rewelacyjnej cenie :
75,00 zł
tylko teraz kupicie Państwo ten rewelacyjny produkt w tej cenie.
A do tego minimalne koszty za wysyłkę
( przy płatności przelewem, wysyłka Pocztą Polską Priorytetem )
wynoszą :
12,00 zł