Najmocniejsza
na rynku yerba mate, zbierana w pełni lata. 100% illex paraguariensis -
zawierająca listki z patyczkami. Wyprodukowana w Argentynie. Taragui Energia zawiera dwa razy wiecej mateiny niż tradycyjna Taragui Con Palo. Ta yerba mate z pewnością dostarczy Ci energii na cały dzień! Nowośc największego producenta yerba mate, plantacji "Las Marias".
Yerba Mate TARAGUI SIN PALO 100 gramów
Argentyńska, mocna yerba mate zawierająca same listki. Uosobienie
dobrej, argentyńskiej yerba mate. Exportowy hit plantacji Las Marias.
Taragui Sin Palo, to oprócz Argentyny, najczęściej kupowana yerba mate w
Chile i Meksyku.
Yerba Mate PIPORE DESPALADA 100 gramów
Naturalna
argentyńska yerba mate zawierająca same listki. Plantowana na
ekologicznych plantacjach Misiones. Jej miły aromat zawdzięcza
specjalnej metodzie upraw - liście zbierane są z dziko rosnących krzewów
po jednorocznym okresie wzrastania rośliny.
Yerba Mate PIPORE NARANJA 100 gramów
Jedna
z najbardziej lubianych marek w Argentynie oraz eksportowy hit
znajdujący uznanie na Bliskim Wschodzie. Szlachetna Yerba Mate Pipore
Naranja zawiera bardzo drobno zmielone listki i gałązki aromatyzowane naturalną esencją pomarańczową. Liście zbierane są z dziko
rosnących krzewów po jednorocznym okresie wzrastania rośliny.
Yerba Mate ROSAMONTE ESPECIAL 100 gramów
Argentyńska
yerba mate zawierająca listki i patyczki. Szlachetna specjalnie
sezonowana - 24 miesiące leżakowania. Ta mate stanowi dla wielu
klientów na całym świecie wzorzec smaku i uznawana jest za królową yerb.
Tykwa CLASICA
Klasyczna calabaza
z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy -
calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych.
Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli
mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się
odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i
barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może
lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Bombilla firmowa ROSAMONTE
Oryginalna, firmowa bombilla z logo argentyńskiej plantacji yerba mate Rosamonte. Długość 17 cm.
Czyścik do bombil
Specjalny czyścik do oczyszczania wnętrza bombilli z osadu.