Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

O RYBACH DLA WĘDKARZY * wedkarstwo * SPIS ______#

25-02-2012, 20:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.99 zł     
Użytkownik CafeBOY
numer aukcji: 2084763932
Miejscowość Wałbrzych
Wyświetleń: 10   
Koniec: 19-02-2012 13:09:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

tel. 0 500 [zasłonięte] 43 67
gg:
21[zasłonięte]985
skype :
Tryb SkypeMe™!

O RYBACH DLA WĘDKARZY * wedkarstwo * SPIS ______#

opis :

autor :

wydawnictwo i rok :

nr wydania :

liczba stron :

oprawa :

stan :

pobiblioteczna :

waga (g) :

nakład :

Czesław Grudniewski

Rolnicze i Leśne 1983

I

250

miękka

dobry

nie

223

-

kk24h_hobby kk24h_zwierzeta

SPIS TREŚCI

(fragment-tylko główne rozdziały)

Wstęp 7

I. Jaka jesteś, rybo? 9

II. Gdzie głowa, a gdzie ogon? 14
Głowa 14
Tułów 20
Skóra 28
Łuski 31
Szkielet 34
Mięśnie 39
Układ nerwowy 42
Narządy zmysłów 46
Układ pokarmowy 64
Pęcherz pławny 73
Układ oddechowy 79
Układ krwionośny 83
Układ moczowy 87
Układ rozrodczy 89

III. I ty bądź ichtiologiem 93
Rozród 93
Wzrost i rozwój 110

IV. Środowisko życia ryb 133
Czynniki abiotyczne (nieożywione) 134
Woda i jej właściwości fizyczne 134
Gazy rozpuszczone w wodzie 136
Składniki mineralne 139
Czynniki biotyczne (ożywione) 140
Rośliny wodne 140
Zwierzęta wodne 154

V. Charakterystyka wód śródlądowych 162
Jeziora 162
Morfologia jezior 164
Ekologiczne strefy jezior 165
Stosunki termiczne i tlenowe jezior 170
Limnologiczna i rybacka klasyfikacja jezior 178
Charakterystyka rzek 186
Charakterystyka zbiorników zaporowych 191

VI. Wędkując — gospodarujmy 199
Produkcja materiału zarybieniowego 206
Zarybianie 223
Eksploatacja wód 230
Melioracje rybackie 236

----------------AUTENTYCZNE ZDJĘCIA SPRZEDAWANEJ KSIĄŻKI ----------------

O RYBACH DLA WĘDKARZY * wedkarstwo * SPIS ______#

------------------------------------------------------------------------------------