Opis
OPIS PRODUKTU
Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do wytwarzana gorącego, spienionego oraz gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Mikstura ta była święta i kojarzona z płodnością i mądrością.
Kiedy Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, napój ten stał się sukcesem. W kolejnych wiekach odkryto, że kakao może być zmieszane z mlekiem i masłem kakaowym w celu stworzenia znanego nam od roku 1876, stałego stanu “czekolady”.
Syrop czekoladowy MONIN Chocolate jest używany jako główny aromat i jest również mieszany z innymi smakami MONIN. Stosuje się go w specjalnych napojach kawowych, deserach oraz w kuchni.
Syrop Monin Czekolada to idealny zapach ziaren kakaowca i smak likieru kakaowego.
Zastosowanie do Kawy, drinków deserowych, shake‘ów mlecznych, mlek smakowych.
O FIRMIE
Francuska Firma MONIN to lider w produkcji syropów klasy PREMIUM, ekskluzywnych likierów i dodatków barmańskich.
SYROPY MONIN produkowane są wyłącznie z naturalnych składników
i starannie selekcjonowanych produktów; wody, cukru, orzechów,
ziół, owoców itp.
Nie zawierają tłuszczów, w większości przypadków nie zawierają również konserwantów i sztucznych barwników.