Nutrislim 21 saszetek na pewne odchudzanie
DATA WAŻNOŚCI 06/2012
UNIKALNE POŁĄCZENIE:
EKSTRAKT Z KAKTUSA CACTINEA I INNOWACYJNY BŁONNIK NUTRIOSE + FOS
- Skutecznie wspomaga odchudzanie
- Hamuję uczucie głodu
- Przyspiesza przemianę materii
- Oczyszcza organizm z toksyn
- Wzbogaca dietę w błonnik
nutriSlim to innowacyjny suplement diety wspomagający odchudzanie. Łączy w sobie unikalne właściwości trzech niezwykłych składników. nutriSlim jest wyjątkowym połączeniem egzotycznego kaktusa CactiNea™ oraz specjalnie dobranych źródeł błonnika NUTRIOSE® i FOS. Składniki działają synergicznie, dzięki czemu nutriSlim jest szczególnie przydatny w walce ze zbędnymi kilogramami!
SKŁAD
0,5g |
CactiNea™ |
1,0g |
1,0g |
NUTRIOSE® |
2,0g |
1,5g
|
FOS
|
3,0g |
Zalecana dzienna porcja (2 saszetki)
dostarcza 2000 mg NUTRIOSE®
oraz 3000 mg FOS
ODKRYJ PRAWDZIWĄ SIŁĘ KAKTUSA
- ODCHUDZANIE
- OCZYSZCZANIE
- OCHRONA ANTYOKSYDACYJNA
Siła Kaktusa:
- sprzyja odchudzaniu
- wspomaga diurezę
- ułatwia detoksykację
- chroni przed wolnymi rodnikami
Owoc kaktusa Opuntia ficus indica jest znakomity do wykorzystania w diecie: ma niską zawartość cukrów: zaledwie 8 g na 100 g. Znany jest też z wysokiej zawartości witaminy C i wielu polifenoli. Dzięki specjalnemu procesowi wytwarzania CactiNea™ zachowuje wszelkie dobroczynne właściwości świeżych owoców kaktusa.
Badania wykazały, że CactiNea™ pomaga w odchudzaniu: w trakcie stosowania wyraźnie zmniejsza się masa tkanki tłuszczowej, podczas gdy w grupie kontrolnej wzrosła nawet o 3 kilogramy!
CactiNea™ znakomicie wspomaga diurezę: zwiększa wydzielanie moczu, ale jednocześnie chroni przed wypłukiwaniem minerałów. Usprawnia naturalną detoksykację organizmu i przyczynia się do zapobiegania zatrzymaniu wody w organizmie. Dzięki temu już po tygodniu stosowania CactiNea™ wyraźnie spada masa ciała! Prawidłowa gospodarka wodna organizmu chroni też przed cellulitem!
Owoc opuncji jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy. Badania dowodzą ich wysokiej biodostępności – już po dwóch tygodniach suplementacji owocem opuncji bardzo silnie wzrosło stężenie antyoksydantów w komórkach zdrowych osób. CactiNea™ jest też wyjątkowym źródłem łatwo przyswajalnych betalain – naturalnych barwników, którym przypisuje się działanie bakteriostatyczne.
NUTRIOSE®
- wysoka tolerancja
- działanie potwierdzone badaniami
- właściwości prebiotyczne
- niski indeks glikemiczny
- niska wartość energetyczna
NUTRIOSE® to wyjątkowo zrównoważony preparat dekstryny pszennej. Jest cennym i bogatym źródłem błonnika pokarmowego. W przeciwieństwie do innych preparatów błonnika, NUTRIOSE® nie wywołuje takich przykrych dolegliwości jak: bóle brzucha, wzdęcia, biegunki. Wysoką tolerancję NUTRIOSE® potwierdzają liczne, systematyczne badania.
Jedną z najistotniejszych cech NUTRIOSE® są jej właściwości prebiotyczne. NUTRIOSE® przyczynia się do rozwoju właściwej flory bakteryjnej jelit. Odpowiednie szczepy dobroczynnych bakterii w naszym układzie pokarmowym wpływają na stabilizację procesów trawienia, zmniejszenie uciążliwych dolegliwości (wzdęcia, biegunki, bóle brzucha). Prawidłowa flora bakteryjna jelit chroni też przed rozwijaniem się w przewodzie pokarmowym szkodliwych, chorobotwórczych drobnoustrojów.
Jednym z najważniejszych czynników w profilaktyce otyłości jest kontrolowanie glikemii, czyli utrzymania poziomu glukozy we krwi na odpowiednim poziomie, szczególnie po posiłku i między posiłkami. Dzięki temu uczucie głodu nie pojawia się tak szybko, a węglowodany są lepiej wykorzystane. Aby kontrolować glikemię należy wybierać produkty o niskim Indeksie Glikemicznym. NUTRIOSE® cechuje się niskim Indeksem Glikemicznym – może być stosowany bez obaw. Ograniczenie wartości energetycznej spożywanych posiłków jest oczywiste. A szczególnie dla tych osób, które się odchudzają. NUTRIOSE® ma bardzo niską wartość energetyczną – 1 g dostarcza zaledwie 2 kcal!
OS
- poprawa procesów trawienia
- prawidłowa flora bakteryjna jelit
- mniejszy apetyt
FOS to skrócona nazwa fruktooligosacharydów, naturalnych substancji roślinnych zaliczanych do grupy prebiotyków – składników pożywienia, które nie są trawione w przewodzie pokarmowym człowieka. Prebiotyki wiążą wodę w jelitach i tworzą odpowiednie środowisko do rozwoju prawidłowej flory bakteryjnej jelit. Wiążąc wodę FOS zwiększa swoją objętość i wywołuje długotrwałe uczucie sytości!
Rozwijające się kultury dobroczynnych bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium redukują jednocześnie populacje innych, groźnych szczepów bakterii, np. bakterii gnilnych. Utrzymanie właściwej flory bakteryjnej jelit jest w dużej mierze odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie całego układu pokarmowego oraz zmniejszenie wystąpienia takich dolegliwości jak: biegunka, zaparcia, niestrawności, wzdęcia.
Odpowiednie szczepy bakterii wpływają też na ułatwienie procesów trawienia. Przetwarzając materię organiczną w układzie pokarmowym „produkują” witaminy z grupy B oraz witaminę K, jak również krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe biorące udział we wzmacnianiu odporności organizmu. Ponadto bakterie kwasu mlekowego regulują wchłanianie części substancji znajdujących się w żywności, np. cholesterolu, wiążą go i zmniejszają przedostawanie się do układu krążenia. Przyczyniają się również do usuwania z organizmu substancji toksycznych.