Nutrex Muscle Infusion - 2270g
![Nutrex Muscle Infusion - 2270g](http://www.triceps.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_922456ea9254fcac6aa57a85afacffc5.jpg)
Muscle Infusion - jest wielkim przełomem w suplementacji białek. To nowej generacji undergroundowa odżywka składająca się aż z 7 różnych żródeł białka z odmiennym profilem aminkwasowym i czasem przeswajania. Białko to zawiera także Aminogen, system enzymów trawiących białka dla jeszcze bardziej zwiększonej przyswajalności białek. Badania wykazały 42-procentowy wzrost wchłaniania protein przy zastosowaniu Aminogen. W odżywce znajdziemy również długą liste witamin i minerałów! SIEDEM ŹRÓDEŁ BIAŁKA WYŚMIENITY SMAK I ROZPUSZCZALNOŚĆ ZAWIERA AMINOGEN I LAKTAZE WITAMINY I MINERAŁY
Muscle Infusion: Ultra-filtrowany Instanizowany Koncentrat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny - wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.
Mikro-filtrowany Instanizowany Izolat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny - wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilka - kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=159, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferynę, czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydazę, pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy, co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki.
Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA: L-Leucyna -wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia - leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. L-Izoleucyna - jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować. L-Walina - znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
Instanizowane i Hydrolizowane Białko Serwatkowe - białko poddane procesowi wstępnego trawienia enzymatycznego. Dzięki temu wchłania się prawie natychmiastowo, dostarczając organizmowi niezbędnych związków budulcowych (aminokwasów).
Instanizowana Albumina Jaj - powszechnie uważana za białko wzorcowe - zawiera profil aminokwasowy najbardziej odpowiadający naszemu organizmowi pod względem wykorzystania do budowy tkanki mięśniowej (wartość biologiczna BV=100).
Instanizowana Alpha & Beta Kazeina Micelarna i Kazeiniany - podobnie jak białko serwatkowe, tak i kazeina otrzymywana jest z mleka. Charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami, skutecznie powstrzymując katabolizm na długie godziny.
Instanizowany Izolat Białek Mleka - wszystko to co najlepsze w mleku bez zbędnej Laktozy, Cholesterolu i Nasyconych Kwasów Tłuszczowych. Zawiera Sprzężony Kwas Linolenowy (CLA, związek pomocny w ograniczaniu ilości tłuszczu magazynowanego przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej), peptydy Glutaminy (bardzo ważny aminokwas) czy tez Laktoferynę (najlepiej przyswajalne żelazo, wykazuje silne właściwości bakteriobójcze).
Instanizowany Kazeinian Wapnia - charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami.
Aminogen - enzym wspomagający proces rozkładu białek do ich prostszej formy - aminokwasów.
Witamina A - odpowiada za jakość widzenia, wspiera układ odpornościowy, wspomaga funkcjonowanie wątroby, bierze udział w przemianach metabolicznych hormonów steroidowych.
Witamina C - pośredniczy w syntezie kolagenu, insuliny oraz hormonów kory nadnerczy, niezbędna w procesie przyswajania żelaza, wykazuje właściwości bakteriobójcze, wspomaga funkcjonowanie układu immunologicznego, neutralizuje wolne rodniki. Witamina D - odpowiada za odpowiedni stan kości oraz uzębienia, wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego i proces skurczu mięśni, pobudza wchłanianie wapnia i fosforu, normalizuje poziom cukru we krwi (poprzez wpływ na wydzielanie insuliny).
Witamina E - pomaga zwalczać wolne rodniki, odpowiada za prawidłową przemianę materii, obniża poziom cholesterolu, podnosi wykorzystanie tlenu, działa odtruwająco, zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia.
Tiamina - przyspiesza gojenie się ran, działa przeciwbólowo, reguluje metabolizm węglowodanów, pobudza wydzielanie hormonów gonadotropowych.
Ryboflawina - wpływa na syntezę kwasów tłuszczowych oraz metabolizm węglowodanów, odpowiada za proces prawidłowego widzenia, pomaga organizmowi w pozbyciu się toksyn.
Niacyna - reguluje przemiany metaboliczne zachodzące w organizmie, normalizuje poziom cukru we krwi, obniża cholesterol, uczestniczy w syntezie hormonów płciowych.
Witamina B6 - uczestniczy w procesie przemiany białek, zmniejsza wydzielanie prolaktyny, wpływa na glikogeneze, wzmacnia układ odpornościowy.
Kwas Foliowy - uczestniczy w procesach podziału komórek oraz syntezy czerwonych krwinek, reguluje niektóre przemiany metaboliczne.
Witamina B12 - niezbędna do tworzenia czerwonych krwinek, pomaga chronić wątrobę, uczestniczy w syntezie niektórych aminokwasów i kwasów nukleinowych.
Biotyna - bierze udział w metabolizmie białek i tłuszczów, pomaga zachować odpowiedni stan włosów i skóry, współodpowiada za prawidłowe krzepnięcia krwi, uczestniczy w procesie wchłaniania witaminy C.
Kwas Pantotenowy - zapobiega odbarwianiu się (siwieniu) włosów, reguluje przemiany węglowodanów i białek, obniża poziom cholesterolu we krwi, uczestniczy w powstawianiu przeciwciał.
Wapń - odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów, jest jednym z najważniejszych budulców naszego organizmu, wspomaga funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, układu nerwowego oraz mięśni.
Żelazo - warunkuje odpowiedni transport tlenu w organizmie, zwiększa odporność, pomaga pozbyć się dwutlenku węgla, odpowiada za proces wzrostu.
Fosfor - pierwiastek niezbędny do życia, wchodzi w skład kości, uniwersalnego nośnika energii ATP oraz kwasów nukleinowych DNA i RNA.
Jod - odpowiada za poprawne funkcjonowanie tarczycy, warunkuje odpowiedni przebieg procesu wzrostu i dojrzewania.
Magnez - składnik kości - stabilizuje poziom fosforanów wapnia co zapobiega ich demineralizacji, kofaktor wielu enzymów (m.in. kinaz), odgrywa ważną role w procesie skurczu mięśni, stymuluje mechanizmy obronne organizmu, niezbędny w początkowej fazie procesu steroidogenezy, pośrednio steruje syntezą hormonu wzrostu, insuliny i insulino-podobnego czynnika wzrostu (IGF).
Cynk - niezbędny w syntezie białka oraz kwasów nukleinowych, kieruje kurczliwością mięśni, ma swój udział w procesie tworzenia insuliny, przyspiesza gojenie ran, poprawia sprawność umysłową, jest kofaktorem licznych enzymów, buduje „palce cynkowe" - struktury pośredniczące w wiązaniu białek regulatorowych do DNA (są to m.in. receptory steroidowe i tarczycowe).
Miedź - odpowiada za proces tworzenia krwi, uczestniczy w dostarczaniu tlenu do komórek, reguluje poziom cholesterolu, bierze udział w syntezie dopaminy, kolagenu i elastyny.
Chrom - wpływa na produkcję insuliny, wspomaga syntezę glikogenu, zwiększa stężenie glukozy w mięśniach, reguluje poziom cholesterolu.
Mangan - reguluje prace układu nerwowego, wpływa na metabolizm tłuszczy, bierze udział w przemianie hormonów płciowych, niezbędny dla utrzymania prawidłowego stanu kości.
Molibden - bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i puryn, odpowiada za prawidłowe wchłanianie żelaza.
Sód - podobnie jak Wapń należy do grupy aktywatorów enzymatycznych, odgrywa ważną rolę w utrzymaniu prawidłowej reakcji mięśni na bodźce i przepuszczalności błon komórkowych.
Potas - reguluje gospodarkę wodną organizmu, wpływa na prawidłową prace serca, utrzymuje prawidłowe ciśnienie, wspomaga proces myślenia i uczenia się. SKŁAD: Muscle Infusion
Porcja 35 gram (1 miarka)
Ilość porcji w opakowaniu 65
Opakowanie 2268 gram
Zawartość w 1 porcji (35 gram) zaw %DZ
Kalorie 136 Kal
Kalorie z tłuszczy 23 Kal
Tłuszcz całkowity 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Cholesterol 15 mg
Węglowodany całkowite 2.5 g
Błonnik 1 g
Cukry 1.5 g
Białko 25 g
Protein Turn-Over Supporting Critical Vitamin & Mineral Interblend
Witamina A (jako palmitynian witaminy A) 2025 IU 35 %
Witamina C (jako kwas askorbinowy) 31 mg 35 %
Witamina D (jako cholekalcyferol) 168 IU 35 %
Witamina E (jako octan D-alfa tokoferolu) 15 IU 35 %
Witamina K 20 mcg 35 %
Tiamina (jako monoazotan tiaminy) 0.5 mg 35 %
Ryboflawina 0.6 mg 35 %
Niacyna (jako niacynamid) 7 mg 35 %
Witamina B6 (jako hydrochlorek pirydoksyny) 1 mg 35 %
Folan (jako kwas foliowy) 150 mcg 35 %
Witamina B12 (jako cyjanokobalamina) 1 mcg 16 %
Biotyna 105 mcg 35 %
Kwas pantotenowy (jako pantotenian wapnia) 3.5 mg 35 %
Wapń (jako fosforan dwuwapnia) 300 mg 35 %
Żelazo (jako fumaran żelaza) 6 mg 35 %
Fosfor (jako fosforan dwuwpania) 300 mg 45 %
Jod (jako jodek potasu) 53 mcg 35 %
Magnez (jako tlenek magnezu) 140 mg 35 %
Cynk (jako tlenek cynku) 5 mg 35 %
Miedź (jako glukonian miedzi) 0.7 mg 35 %
Chrom (jako nikotynian chromu) 45 mcg 35 %
Mangan 0.7 mg 35 %
Molibden 12 mcg 35 %
Selen 23 mcg 35 %
Sód 165 mg 7 %
Potas 108 mg 3 %
Massive Protein Digesting Enzyme Dual-Stimulator
Aminogen
Laktaza [enzym wspomagający trawenie laktozy]
DAWKOWANIE: Zmieszaj 1 miarkę produktu z 150-300 ml wody lub chudego mleka. Dz. T.: 1 porcja (1 miarka) 60 minut przed treningiem, 1 porcja przed snem. Dz. NT.: 1 porcja (1 miarka) pomiędzy śniadaniem a obiadem, 1 porcja przed snem.
![](http://www.triceps.pl/public/assets/doslidera.jpg)
![](http://www.triceps.pl/public/assets/triceps.png)
![](http://www.triceps.pl/public/assets/222.jpg)
|