L-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.
L-Izoleucyna – jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.
L-Walina – znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
Mieszanka Węglowodanów (Skrobia Kukurydziana, Maltodekstryny, Trehaloza) - zapewniają organizmowi dopływ wysokiej jakości „paliwa” przez długi czas. Pomagają w odbudowie zapasów glikogenu, dostarczają zaplecza energetycznego dla procesów i przemian zachodzących w naszym ciele. Odpowiedni dobór składników mieszanki minimalizuje ryzyko odkładania się nadmiaru węglowodanów w postaci zapasowej tkanki tłuszczowej.
Liofilizowane Owoce (Jagoda Acai, Jagoda Berry, Jagoda Acreola, Truskawka, Jagoda Kawowa, Żurawina, Granat, Czarny Bez, Resweratrol, Jeżyna, Borówka, Pestka Winogrona, Borówka Czarna, Śliwka, Wiśnia, Winogrono) - dostarczają organizmowi naturalnych witamin oraz cały kompleks antyutleniaczy chroniących nas przed starzeniem się i chorobami.
Liofilizowane Warzywa (Pszenica, Owies Zielony, Alfalfa, Kale, Brokuły, Szpinak, Pietruszka, Wasabia, Aloe Vera, Dziki Ignam, Słodki Ziemniak, Grzyby Shitake, Kapusta, Brukselka, Okra, Kalafior, Gryka) - doskonałe źródło łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, błonnika oraz naturalnych enzymów.
Warzywa Lądowe i Morskie (Brązowy Ryż, Burak, Marchew, Seler, Spirulina, Chlorella, Wodorosty, Kelp, Zielone Algii, Luteina) - bogate w liczne związki fitochemiczne, regulują prawidłową pracę całego organizmu.
Mieszanka Źródeł Błonnika (Otręby Ryżowe, Prawoślaz Lekarski, Cykoria, Trawa Cytrynowa, Otręby Owsiane, Błonnik Owsiany, Błonnik z Jabłka, Pektyny z Jabłka, Nasiona Psyllium) - stymuluje rozwój prawidłowej flory jelit, pomaga neutralizować toksyny pokarmowe, chroni przed rakiem, wspomaga układ odpornościowy, zwiększa biodostępność niektórych minerałów, poprawia metabolizm tłuszczy.
Olej Lniany – bogaty w kwas alfa-liponowy, który zwiększa wrażliwość komórek na insulinę, reguluje poziom cukru we krwi, wpływa na wychwyt glukozy oraz ilość dostarczanego tlenu, stymuluje produkcje tlenku azotu (rozszerza naczynia krwionośne a tym samym poprawia krążenie krwi), zapobiega schorzeniom wzroku (duże stężenie ALA możemy znaleźć właśnie w oku), wykazuje silną aktywność antyoksydacyjną, pozytywnie działa na koncentracje i odporność na stres.
Olej z Ogórecznika, Olej z Pierwiosnka - źródło Kwasu Gamma Linolowego, związku pozytywnie wpływającego na nasze zdrowie.
Olej z Dyni - bogaty w Kwas Linolowy i Oleinowy, witaminy: E, B1, B2, B6, A, C i D, Beta-Karoten, Potas, Selen i Cynk.
Olej Słonecznikowy - świetne źródło Sprzężonego Kwasu Linolowego.
Olej z Nasion Sezamu - zawiera Sezaminę, naturalnie występujący lignan. Lignany są związkami zaliczanymi, obok m.in.: izoflawonów i kumestanów, do grupy fitoestrogenów. Środki z tej grupy wykazują zdolność naśladowania hormonów naturalnie wytupujących w ludzkim organizmie, co sprawia, że suplementacja nimi, od pewnego już czasu, wykorzystywana jest np..: do zwalczania uciążliwych skutków menopauzy.
Olej z Kokosa – kompleks kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha. Doskonałe i łatwo przystępne źródło energii, nie ulega magazynowaniu w postaci tkanki tłuszczowej, stymuluje wydzielanie m.in.: hormonu wzrostu i insuliny, wykazuje właściwości anaboliczne i antykataboliczne.
Lecytyna - fosfolipidy niezbędny do poprawnego funkcjonowania naszego układu nerwowego.
Korzeń Lukrecji - wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.
Zielona Herbata – eliminuje wolne rodniki, zapobiega nowotworom, zawiera Katecholaminę EGCG, która hamuje procesy dezaktywacji i usuwania z organizmu Adrenaliny. Dzięki temu działa synergistycznie zarówno z naturalną Adrenaliną jak i związkami naśladującymi jej działanie.
Mleczko Pszczele - korzystnie działa na odporność organizmu.
Traganek - zioło pochodzące z Chin, które podnosi poziom sił witalnych.
Oset Mleczny, Sylimaryna - wspomagają poprawne funkcjonowanie wątroby.
Żeń-Szeń Syberyjski - Jeden z najbardziej znanych na całym świecie składników Azjatyckiej medycyny ludowej. Stosowany jako afrodyzjak, dodaje energii, polepsza działanie układu odpornościowego, obniża poziom cukru we krwi, zwiększa możliwości intelektualne i fizyczne oraz odporność na stres.
Miłorząb Japoński - wzmacnia naczynia krwionośne, poprawia stan układu nerwowego, zmniejsza agregację płytek krwi, pomaga zapobiegać miażdżycy, spowalnia proces starzenia.
Cinnulin - wodny ekstrakt cynamonu. Związek aktywny zawarty w tym ekstrakcie, rozpuszczalny w wodzie polifenol, wykazuje działanie podobne do insuliny. Tym samym wzmaga transport składników odżywczych do komórek mięśniowych, wspierając ich pracę i przyspieszając regenerację. Dodatkowo cynamon pomaga obniżyć poziom cholesterolu oraz zwalcza wolne rodniki.
Głóg - charakteryzuje się wysoką zawartością flawonoidów rozszerzających naczynia krwionośne dostarczające tlen i związki odżywcze do serca, poprawiających prace serca oraz ograniczających rozpad cyklicznego adenozynomonofosforanu. W sposób pośredni przyczyniają się do podniesienia poziomu LH (hormon lutenizujący).
Dandelion - Mniszek Lekarski. Pomagają w schorzeniach dróg żółciowych i kamicy żółciowej, przy problemach wątrobowych oraz trawiennych, działa moczopędnie.
Bioperyna – wyciąg z Pieprzu Czarnego. Wzmaga diurezę, polepsza ukrwienie tkanek, pobudza zakończenia nerwowe w przewodzie pokarmowym, wzmacniając wydzielanie soków trawiennych, tym samym wpływa na lepsze wykorzystanie przyjmowanych z nią substancji.
Zalecane Dzienne Dawkowanie
Dzień Treningowy: Jedna porcja (72 gramy) przed śniadaniem, druga (72 gramy) po treningu.
Dzień Nietreningowy: Jedna porcja (72 gramy) przed śniadaniem.
|