Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NUEVA WODA Z TOPNIENIA LODOWCÓW SZKLANA POMAGA 0,5

13-07-2015, 0:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3.49 zł     
Użytkownik patrykk1905
numer aukcji: 5509474762
Miejscowość Zawidów
Wyświetleń: 3   
Koniec: 13-07-2015 00:09:46
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

 

Woda stołowa 0,5l

(Na innej aukcji w rozmiarze 0,25l)

 

Melt Water to woda litewskiej firmy Nueva usytuowanej na wybrzeżu Litwy sprzedawana w całej Europie.

 

Ta woda źródlana różni się tym od innych, że najpierw jest zamrażana, potem specjalnie oczyszczana i roztapiana.

 

Masz jakieś pytania? To:


-napisz na gg: 50[zasłonięte]250


-napisz na e-mail: [zasłonięte]@gmail.com


-napisz sms na numer: 725[zasłonięte]126

 

O wodzie

Dyskusja o znaczeniu wody dla organizmu człowieka jest bezcelowa, jednak warto zwrócić uwagę na kilka oczywistych faktów, związanych ze znaczeniem jakości wody.

Na przykład, jaka jest jakość wody wydobywanej ze zwykłej studni artezyjskiej? Nawet nie chce się wnikać w to, czy picie takiej wody jest zdrowe. Przecież w dowolnych wodach gruntowych terenów zurbanizowanych, za każdym razem, gdy dojdzie do opadów, wzrasta zawartość różnorodnych rozpuszczonych zanieczyszczeń, metali ciężkich i szkodliwych związków chemicznych. Wiele osób oszukuje się sądząc, że spożywając zwykłą wodę z odwiertu, dba o swoje zdrowie.

Proszę sobie wyobrazić, co się dzieje, gdy wodę wydobywa się z dala od miast? Doskonale wiemy, jak ważną rolę w gospodarce każdego kraju odgrywa rolnictwo. A im więcej gruntów uprawnych, tym więcej gleba otrzymuje nawozów chemicznych, pestycydów i innych rozpuszczalnych w wodzie trucizn, częściowo przedostających się również do głębokich złóż wody. Czy potrzebne są dodatkowe argumenty wyjaśniające, dlaczego coraz więcej osób cierpi na różnorodne schorzenia?

Oczywiście, wydobywaną z głębi ziemi i przeznaczoną do spożycia wodę oczyszcza się. Ale w jaki sposób to się odbywa? W społeczeństwie nie ustają spory dotyczące antybiotyków i innych konserwantów, którymi nasyca się wodę. I nikt nie ośmiela się twierdzić, że woda rozlana do butelek plastykowych z 12-miesięcznym terminem przydatności do spożycia jest idealnie czysta i jakościowa.

Największym problemem jest to, że spożywanie takiej wody na dłuższą metę powoduje przyzwyczajanie się organizmu człowieka do tych dodatków, wskutek czego nie reaguje on należycie nawet na zwykłe leki na przeziębienie. Koncerny farmaceutyczne z roku na rok produkują coraz mocniejsze i bardziej szkodliwe leki, zalecane do stosowania w coraz większych dawkach. Niewykluczone, że człowiek, który żył 60 lat temu, zmarłby po zastosowaniu współczesnych leków na grypę…

Inny przykład – woda z topniejących lodowców: próby wydobywania wody pitnej z lodowców podejmowano i dawniej, i obecnie. Jednak należy zaakcentować: jeśli wszystko wykonać uczciwie, taka woda kosztowałaby bardzo drogo, ponieważ musiałaby być bardzo dokładnie oczyszczona. Nawet strach pomyśleć, co by się mogło stać, gdyby z wodą ze stopionych lodowców do organizmu człowieka dostała się jakaś prehistoryczna bakteria… Przedsiębiorstwa rozwijające takie projekty powinny uświadamiać sobie wszystkie ewentualne skutki.

O wodzie

Dyskusja o znaczeniu wody dla organizmu człowieka jest bezcelowa, jednak warto zwrócić uwagę na kilka oczywistych faktów, związanych ze znaczeniem jakości wody.

Na przykład, jaka jest jakość wody wydobywanej ze zwykłej studni artezyjskiej? Nawet nie chce się wnikać w to, czy picie takiej wody jest zdrowe. Przecież w dowolnych wodach gruntowych terenów zurbanizowanych, za każdym razem, gdy dojdzie do opadów, wzrasta zawartość różnorodnych rozpuszczonych zanieczyszczeń, metali ciężkich i szkodliwych związków chemicznych. Wiele osób oszukuje się sądząc, że spożywając zwykłą wodę z odwiertu, dba o swoje zdrowie.

Proszę sobie wyobrazić, co się dzieje, gdy wodę wydobywa się z dala od miast? Doskonale wiemy, jak ważną rolę w gospodarce każdego kraju odgrywa rolnictwo. A im więcej gruntów uprawnych, tym więcej gleba otrzymuje nawozów chemicznych, pestycydów i innych rozpuszczalnych w wodzie trucizn, częściowo przedostających się również do głębokich złóż wody. Czy potrzebne są dodatkowe argumenty wyjaśniające, dlaczego coraz więcej osób cierpi na różnorodne schorzenia?

Oczywiście, wydobywaną z głębi ziemi i przeznaczoną do spożycia wodę oczyszcza się. Ale w jaki sposób to się odbywa? W społeczeństwie nie ustają spory dotyczące antybiotyków i innych konserwantów, którymi nasyca się wodę. I nikt nie ośmiela się twierdzić, że woda rozlana do butelek plastykowych z 12-miesięcznym terminem przydatności do spożycia jest idealnie czysta i jakościowa.

Największym problemem jest to, że spożywanie takiej wody na dłuższą metę powoduje przyzwyczajanie się organizmu człowieka do tych dodatków, wskutek czego nie reaguje on należycie nawet na zwykłe leki na przeziębienie. Koncerny farmaceutyczne z roku na rok produkują coraz mocniejsze i bardziej szkodliwe leki, zalecane do stosowania w coraz większych dawkach. Niewykluczone, że człowiek, który żył 60 lat temu, zmarłby po zastosowaniu współczesnych leków na grypę…

Inny przykład – woda z topniejących lodowców: próby wydobywania wody pitnej z lodowców podejmowano i dawniej, i obecnie. Jednak należy zaakcentować: jeśli wszystko wykonać uczciwie, taka woda kosztowałaby bardzo drogo, ponieważ musiałaby być bardzo dokładnie oczyszczona. Nawet strach pomyśleć, co by się mogło stać, gdyby z wodą ze stopionych lodowców do organizmu człowieka dostała się jakaś prehistoryczna bakteria… Przedsiębiorstwa rozwijające takie projekty powinny uświadamiać sobie wszystkie ewentualne skutki.

Technologia produkcji wody

Najwyższej jakości woda pitna „Melt Water Original” jest produkowana w oparciu o naszą unikalną koncepcję „Kształtowanie się i topnienie naturalnych lodowców”.

Proces wieloszczeblowej i skomplikowanej produkcji wody zamrażanej w lód i rozpuszczanej można podzielić na kilka etapów:


Zamarzanie pierwotnej warstwy wody:
Ta warstwa lodu zazwyczaj zawiera elementy „ciężkiej wody” i jest stosunkowo szkodliwa. Dlatego za pomocą specjalnych technologii tę warstwę usuwamy.


Uformowanie się rdzenia lodu przy temperaturze od -1,5 do -3,5°C:
Na tym etapie zachodzą dwa procesy, gdy cząsteczki wody oczyszczają się i wypychają zanieczyszczenia:

  • cząsteczki wody wypychają wszystkie domieszki do pozostałej części zanieczyszczonej wody, stanowiącej około 20%. Ta część wody przekształca się w „pęcherz” zamarzający przy temperaturze -5ºC. Wewnątrz kostki lodu powstaje płynna strefa zanieczyszczonej wody, którą usuwamy za pomocą specjalnej technologii;
  • warstwa rdzenia lodu jest wyjątkowo czysta. Woda otrzymana z tej frakcji lodu jest najbardziej użyteczna i absolutnie czysta. Zdaniem naukowców, taka woda ma prawidłową strukturę. Z uwagi na to regularne spożywanie wody „Melt Water Original” pomoże organizmowi wzmacniać układ odpornościowy, usuwać toksyny i inne niepotrzebne substancje, regulować proces przemiany materii. Technologia produkcji wody zwanej źródłem życia i oczyszczonej w unikalny sposób chroni produkt przed bakteriami i wirusami. Dlatego gwarantujemy, że woda nie zawiera żadnych szkodliwych dla organizmu człowieka substancji (antybiotyków, konserwantów, dwutlenku węgla). Właśnie taka woda jest szeroko używana w regionach słynących z dużej liczby ludzi długowiecznych
  • Korzyść, jaką daje woda
  • Wyjątkowość wody „Melt Water Original” kryje się w jej składzie i strukturze – ma ona odpowiednią zawartość mikroelementów i substancji mineralnych. Spożywanie tej wody zaopatruje organizm w życiowo ważne pierwiastki, takie jak wapń, magnez, sód i in. Poprawia to przemianę materii, utrzymuje równowagę energetyczną, człowiek ma więcej energii i lepszy nastrój. Co więcej, z organizmu zostają wydalone sole i inne szkodliwe substancje i zanieczyszczenia.

Cząsteczki wyjątkowo krystalicznej i czystej wody „Melt Water Original”, powstałej dzięki zastosowaniu unikalnej technologii, są homogeniczne i mają absolutnie jednakową strukturę. Nie mogą one przeszkadzać sobie nawzajem i poruszają się w rezonansie.

Oprócz tego, cząsteczki wody mogą oddziaływać z innymi na tej samej częstotliwości i poruszając się, wytwarzają wymaganą ilość energii.

Dzięki takim naturalnym i wyjątkowym właściwościom woda „Melt Water Original” jest wykorzystywana do produkcji artykułów kosmetycznych, w przemyśle spożywczym, jak również jest uznawana za skuteczną metodę w walce z procesami starzenia.

Jakość wody pitnej wiąże się bezpośrednio z wpływem na zdrowie człowieka. Im lepsza jest jakość wody, tym więcej energii organizm otrzymuje i tym mniej wykorzystuje na przetworzenie niejakościowej wody i usunięcie szkodliwych domieszek.

Należy pić codziennie wyłącznie czystą, miękką wodę o słabej mineralizacji. Twarda woda powoduje powstawanie kamieni w nerkach. Za wodę słabo zmineralizowaną uznaje się wodę, której mineralizacja wynosi 0,3–1,5 g/l. Woda o większej mineralizacji jest zwana leczniczą, jednak zaleca się spożywać ją tylko sporadycznie. Woda powinna również być niegazowana, ponieważ gazy podrażniają żołądek i przyczyniają się do powstawania zgagi.

Jesteśmy stworzeni w taki sposób, że woda jest nam bardziej potrzebna niż pożywienie. Im człowiek jest starszy, tym mniejsza jest zawartość wody w jego organizmie. Spożywanie wody w wystarczającym stopniu stanowi jeden z warunków zdrowego trybu życia.

Osoba dorosła powinna codziennie wypijać 2–2,5 l wody. Szklanka wody rano, na czczo, pomaga organizmowi szybciej się obudzić, pobudza układ nerwowy i poprawia ogólne samopoczucie. Po szklance wody zaleca się wpijać również 30 minut przed obiadem i kolacją, a także po upływie 1–1,5 godz. po posiłku. W ciągu dnia wodę należy pić w małych ilościach, niewielkimi łykami – w ten sposób woda szybciej zostanie przyswojona.

Wyjątkowo czysta woda stołowa „Melt Water Original” wyróżnia się lepszymi właściwościami niż zwykła woda pitna. Z uwagi na swoją biologicznie aktywną strukturę, woda ta jest zwana zdrowym produktem przyszłości.

Kationy, mg/l
K+ 2,4
Na+ 22
Mg2+ 5
Ca2+ 15,9
Aniony, mg/l
SO42- 15,3
HCO3- 55,3
Cl- 27

Ogólna twardość wody mg-ekw./l 1,20, mineralizacja ogólna mg/l < 345, pH 7,0