* Jest to stosunkowo niedawno wprowadzony rodzaj urządzenia kuchennego, nie jest to parowar, nie jest np. prodiż.
* Doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju potrawek, bigosów, klopsików, zrazów, gulaszów, zup -zwłaszcza rybnych, sosów - np. grzybowych czy bolognese oraz do duszenia mięs i ryb. Jest więc idealny do potraw, które wymagają długiego gotowania.
* Jeśli chodzi o zużycie energii, to wolnowar przez większą część czasu nie pobiera prądu. Główną ideą jest podgrzanie potrawy i tylko utrzymywanie jej w odpowiedniej temperaturze. Całością pracy wolnowaru steruje termostat, który odłącza zasilanie w momencie, gdy temperatura jest optymalna a włącza, gdy temperatura spadnie.
* Jest więc to urządzenie mające wiele zalet dla osób lubiących zdrowe i smaczne jedzenie, trochę przypomina dawne kociołki gdzie potrawy trzymano przez wiele godzin na wolnym ogniu po to aby wydobyć z nich pełnię smaku.
Produkt nowy z ekspozycji w 100% sprawny technicznie, możliwe delikatne ślady kosmetyczne bez wpływu na stan techniczny i pracę urządzenia. Instrukcja - j.angielski. Wtyczka UK przejściówka w kpl. gratis. Możliwe bezpieczne opakowanie zastępcze.Cena zawiera opłatę KGO.