Piec konwekcyjno-parowy 5 półek na GN2/3
Piec P23 wszechstronne urządzenie, umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych, gwarantuje doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej. Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem, gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania pozwala na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw, można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Oferowany przez nas piec umożliwia
Programowanie manualne
- pieczenie
- smażenie
- grillowanie
- gotowanie na parze
- duszenie
- blanszowanie
- rozmrażanie
- regeneracje
Parametry techniczne
Stosunkowo duża moc niskie zużycie energii poprzez dobrą izolację i bezawaryjność. Tego Ci potrzeba. Niezawodne urządzenie do pracy ciągłej. Najlepiej nadaje się do małych punktów gastronomicznych
Moc: |
4,2 kW |
Pojemność: |
5 GN 2/3 |
Wymiary: |
700x625x695(h) mm |
Odległość między półkami: |
70 mm |
Sterowanie: |
Manualne |
Tryby pracy: |
Para 100 % (temp.:100°C) |
Gorące powietrze (temp.: 30°C-280°C) |
Kombinacja pary i gorącego powietrza (temp.: 30°C-280°C) |
Opis
- Komora pieca jak i zewnętrza obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
- Płynna regulacja wilgotności w komorze
- Dobre oświetlenia wnętrza pieca gwarantują bardzo wydajne lampy halogenowe.
- Drzwi z podwójną szybą z chłodzeniem grawitacyjnym
- Para wytwarzana metodą natryskową
- Manualny wyłącznik czasowy od 0-120’
- Specjalnie zaprojektowany wentylator o zmiennych kierunkach pracy
Najlepsze ceny tylko w Multi Gastro.