Nowozelandzka liofilizowana zielona małża jest bardzo bogata w glukozaminę, która wzmacnia chrząstkę i stawy. Stanowi kompletny zestaw protein, węglowodanów, naturalnej chondroityny, minerałów i kwasów Omega. Nowozelandzka liofilizowana zielona małża zawiera unikalną kompozycję rzadkich kwasów Omega 3, które pochodzą z niepolarnych lipidów nowozelandzkich małż zielonych. Wspomniana kombinacja kwasów Omega-3 jest charakterystyczna tylko dla tego gatunku małż i niespotykana wśród ryb. Suplementowanie tych długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych działa przeciwzapalnie, zmniejsza obrzęki i sztywność oraz wspomaga poprawę ruchomości stawów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wartość odżywcza
|
1 kapsułka
|
2 kapsułki
|
% realizacji dziennego zapotrzebowania RDA
|
Nowozelandzka liofilizowana zielona małża (Perna canaliculus)
|
500 mg
|
1000 g
|
*
|
SKŁAD 1 KAPSUŁKI: Nowozelandzka liofilizowana zielona małża, żelatyna (otoczka kapsułki), mikrokrystaliczna celuloza (substancja wypełniająca), stearynian magnezu i/lub krzemionka (substancje przeciwzbrylające).
DAWKOWANIE: Jedna kapsułka 1-2 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECIWWSKAZANIA: Produkt nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OPAKOWANIE: 60 kapsułek / 500 mg.
PRZYDATNOŚĆ DO SPOŻYCIA: styczeń 2017 r.
UWAGA! na opakowaniach produktów SWANSON podana jest data produkcji, przydatność do spożycia to 2 lata od podanej daty na opakowaniu.