Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Nowotwory złośliwe Jak zmniejszyć ryzyko...[nowa]

19-01-2012, 21:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.20 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 1998856846
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 7   
Koniec: 13-01-2012 23:44:20
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Nowotwory złośliwe Jak zmniejszyć ryzyko zachorowania. porady lekarzy i dietetyków

Jarosz Mirosław

Dane:
  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]00357
  • liczba stron: 72
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: pzwl
  • wymiary: 140 x 200 mm
  • Rok wydania: 2008
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis książki:
    Zachorowalność na większość nowotworów systematycznie wzrasta. Dużą rolę w zapobieganiu i wspomaganiu leczenia nowotworów odgrywa dieta. Autorzy w przejrzysty i prosty sposób omawiają przyczyny powstawania nowotworów złośliwych, ze szczególnym zwróceniem uwagi na tryb życia i sposób odżywiania. Czytelnicy znajdą tu przykładowe jadłospisy, które pomogą im zaplanować codzienne menu.

    Wprowadzenie
    Nowotwory złośliwe w Polsce i na świecie olbrzymia skala problemu
    W jaki sposób rozwijają się nowotwory złośliwe
    Wpływ żywienia na ryzyko rozwoju nowotworów złośliwych
    Żywienie a najczęstsze nowotwory złośliwe
    Składniki pokarmowe, żywienie, aktywność fizyczna a etapy karcinogenezy - podsumowanie
    Wpływ alkoholu na ryzyko rozwoju nowotworów złośliwych
    Wpływ masy ciała na ryzyko rozwoju nowotworów złośliwych
    Wpływ aktywności fizycznej na ryzyko rozwoju nowotworów złośliwych
    Żywienie, masa ciała, aktywność fizyczna a ryzyko rozwoju nowotworów (podsumowanie)
    Jak zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwory złośliwe według zaleceń ekspertów
    Podsumowanie
    Piśmiennictwo

    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.