|
|
Księgarnia
PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24
tel. 501 [zasłonięte] 370
Księgarnia
stacjonarna: 519 [zasłonięte] 288
504 029
187 [zasłonięte]@tlen.pl |
|
|
|
Książkę wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3
dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę
VAT.
W tytule
przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.
Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM,
Tychy
ul. Jana Pawła II 24
pon-pt 10-19; sob
10-16.
tel. 519 [zasłonięte] 288
Przy odbiorze osobistym
proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.
|
|
|
|
Wpłata na konto:
Alior Bank
21 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 798709
|
|
|
|
Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki
doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł. |
| |
Nowoczesne zasady odżywiania (oryginalnie: The China
study) Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie Campbell
Colin T., Campbell Thomas M.
Wydawnictwo: GALAKTYKA ISBN:
[zasłonięte]978-8379-177-8 Tłumaczenie: Paciorkowska
Marta Format: 16.7x24.0cm Ilość stron:
382 Oprawa: Miękka ze skrzydełkami Wydanie: 1,
2011 r.
Opis: W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat
bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki
największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie
kiedykolwiek przeprowadzono – autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca
osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje
opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i
nabiał dietą Zachodu. Campbell zachęca czytelników i czytelniczki do
wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż – jak dowodzi –
będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W
przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest
odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób
cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory,
otyłość czy choroba Alzheimera. Swoją pracą kontruje panujące od
dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów
odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze
sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.
Autorzy zgłębiają związek między odżywianiem i chorobami, a
wnioski, do których dochodzą, są wstrząsające. Tę książkę trzeba
przeczytać. dr Robert C. Richardson, laureat Nagrody
Nobla, profesor fizyki i prorektor ds. badań naukowych,
Uniwersytet Cornella
Książka, oparta na wieloletnim, starannym, dociekliwym badaniu,
prezentuje zaskakujące odpowiedzi na najważniejsze pytania
dotyczące żywienia: Co tak naprawdę powoduje raka? Jak możemy
wydłużyć nasze życie? Co zatrzyma epidemię otyłości? Neal
Barnard, lekarz medycyny, przewodniczący PCRM (Komitet Lekarzy na
rzecz Medycyny Odpowiedzialnej)
To jedna z najważniejszych książek o odżywianiu, jakie
kiedykolwiek powstały – przeczytanie jej może uratować ci
życie. Dean Ornish, profesor medycyny klinicznej na Uniwersytecie
Kalifornijskim, założyciel i przewodniczący Instytutu Badań z
zakresu Medycyny Prewencyjnej
Obecnie AICR propaguje dietę głównie roślinną w celu obniżenia
ryzyka raka, do czego przyczyniła się wspaniała praca, którą dr
Campbell i garstka innych wizjonerów rozpoczęli dwadzieścia pięć
lat temu. Marilyn Gentry, przewodnicząca AICR (Amerykański
Instytut Badań nad Rakiem)
Nowoczesne zasady odżywiania to dobrze udokumentowana analiza
błędów współczesnego odżywiania, stylu życia i współczesnej
medycyny oraz doraźnych rozwiązań, które tak często przynoszą
porażkę. dr Sushma Palmer, były dyrektor wykonawczy Rady ds.
Żywności i Żywienia w amerykańskiej Narodowej Akademii Nauk
Doktor Campbell jest Einsteinem żywienia. Jeff Nelson,
przewodniczący VegSource.com (najczęściej odwiedzana na świecie
strona www o żywieniu)
|
|