Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Nowoczesna dietetyczna książka kucharska

24-01-2012, 5:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 52 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 2033279596
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 15   
Koniec: 16-01-2012 17:43:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2000
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Gotówka przy odbiorze osobistym

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.00-19.00
soboty: 10.00-15.00

Nowoczesna dietetyczna książka kucharska

Autor: Wieczorek-Chełmińska Z.

 

Wydawca/Producent: PZWL

Wydanie, Rok wyd.: I, 2000

Ilość stron: 632

Format: 15,0 x 21,0 cm

Oprawa: miękka

ISBN: 083[zasłonięte]24838

Opis:

Jest to nowoczesna i wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami. Przedstawione receptury smacznych i łatwych do przygotowania potraw, uwzględniają zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały i przeznaczone są dla wszystkich stosujących dietę w warunkach domowych. Książka będzie tez przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz palcówkach zbiorowego żywienia.

Spis treści:

I. CZĘŚĆ OGÓLNA
1. Ekologiczne i zdrowotne podstawy żywienia
2. Zapotrzebowanie energetyczne
3. Składniki pokarmowe
4. Równowaga kwasowo-zasadowa
5. Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
6. Wymienniki produktów w ramach grup i między grupami
7. Dietetyczna i zdrowotna ocena ważniejszych produktów spożywczych
8. Dietetyczna ocena przypraw i dodatków słodzących
9. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
10. Charakterystyka i zastosowanie diet w profilaktyce i leczeniu

II. CZĘŚC SZCZEGÓŁOWA
1. Napoje
2. Chleb domowy
3. Dodatki do pieczywa
4. Przystawki
5. Zupy
6. Dodatki do zup
7. Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
8. Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb - tzw. potrawy półmięsne
9. Potrawy jarskie
10. Potrawy z warzyw i owoców
11. Sosy
12. Wypieki domowe