Płatność
Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)
Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002
W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick
Gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
ul. Lubartowska 56 w Lublinie
Kontakt z nami
ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.00-19.00
soboty: 10.00-15.00
Nowoczesna dietetyczna książka kucharska
Autor: Wieczorek-Chełmińska Z.
Wydawca/Producent: PZWL
Wydanie, Rok wyd.: I, 2000
Ilość stron: 632
Format: 15,0 x 21,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 083[zasłonięte]24838
Opis:
Jest to nowoczesna i wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami. Przedstawione receptury smacznych i łatwych do przygotowania potraw, uwzględniają zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały i przeznaczone są dla wszystkich stosujących dietę w warunkach domowych. Książka będzie tez przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz palcówkach zbiorowego żywienia. |
Spis treści: |
I. CZĘŚĆ OGÓLNA 1. Ekologiczne i zdrowotne podstawy żywienia 2. Zapotrzebowanie energetyczne 3. Składniki pokarmowe 4. Równowaga kwasowo-zasadowa 5. Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych 6. Wymienniki produktów w ramach grup i między grupami 7. Dietetyczna i zdrowotna ocena ważniejszych produktów spożywczych 8. Dietetyczna ocena przypraw i dodatków słodzących 9. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw 10. Charakterystyka i zastosowanie diet w profilaktyce i leczeniu
II. CZĘŚC SZCZEGÓŁOWA 1. Napoje 2. Chleb domowy 3. Dodatki do pieczywa 4. Przystawki 5. Zupy 6. Dodatki do zup 7. Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb 8. Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb - tzw. potrawy półmięsne 9. Potrawy jarskie 10. Potrawy z warzyw i owoców 11. Sosy 12. Wypieki domowe |