Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna
OGRODOWA
THERMOWIND THW 1304RW
(Wzór chroniony w Urzędzie Patentowym)
do wędzenia wędlin, ryb,
Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna
OGRODOWA
THERMOWIND THW 1304
do wędzenia wędlin, ryb, serów, drobiu
na zimno lub gorąco
Zaprojektowana i wykonana w Polsce
(Wzór chroniony w Urzędzie Patentowym)
ze stali nierdzewnej 0,8 mm (odpowiednik
wytrzymałościowy blachy zwykłej 1,6 mm) odpornej na
temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.
Źródłem ciepła i dymu jest drewno z drzew liściastych:
jabłoń, grusza, śliwa, wiśnia, czereśnia, buk, dąb, olcha
w postaci gałązek, gałęzi.
Wykonanie ze stali nierdzewnej zapewnia wieloletnią
żywotność.
Brak ryzyka związanego z możliwością wydzielania się szkodliwych substancji
ze stosowanych powłok ochronnych (żywice, cynk, aluminium).
Wyposażenie:
- Komin z zasuwą
- Wytwornica dymu (generator)
- 6 półek do wędzenia na leżąco
- 4 nierdzewne pręty wędzarnicze
- Termometr
- 2 kanały dymne z zasuwami
- Przysłona regulująca dopływ powietrza do paleniska
- Uchwyty do transportu
Możliwość nabycia wędzarni bez półek i wytwornicy
w cenie 1150 zł - proszę o kontakt w celu wystawienia
aukcji
Masa ok. 32 kg
Objętość komory wędzarniczej ok. 196 l.
Wymiary komory wędzarniczej 49 x 40 x 100 cm
Wymiary paleniska 49 x 40 x 29 cm
Wymiary gabarytowe z kominem 57 x 42 x 154 cm
(bez wyposażenia dodatkowego)
Kontakt: [zasłonięte]@piecaku.pl Tel. 790 [zasłonięte] 415
pon-sob 8.00-18.00
Konto:
· 89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6340090 [zasłonięte] 764255 (ING Bank Śląski S.A.)
Wysyłki tylko we wtorki i czwartki - po wcześniejszej wpłacie.
Możliwość odbioru w Mikołowie lub Bytomiu - po wcześniejszym uzgodnieniu.
Zapraszamy na inne aukcje, inne ceny, inne modele.
(kliknij tu)
FILM 1
FILM 2
FILM 3
Zobacz komentarze
(kliknij tu)
|
Jak to działa:
- W dolnej części znajduje się palenisko, w którym umieszczamy drewno.
- Komora (część górna) wyposażona jest w pręty, na których wieszamy produkty do wędzenia lub korzystamy z półek.
- Komora wędzarnicza i palenisko są całkowicie oddzielone (pełne dno), co zabezpiecza wędzone wyroby przed płomieniami z paleniska.
- Dym z paleniska jest doprowadzony do komory poprzez zewnętrzne kanały łączące obydwie części.
- Odcinacz dymu (zasuwa) w kanale, pozwala regulować ilość dymu doprowadzanego do komory.
- Po zamknięciu odcinacza można otwierać drzwi komory bez uciążliwego napływu dymu.
- Przysłona w drzwiach paleniska pozwala na regulację dopływu powietrza, intensywności procesu spalania drewna i regulację temperatury wędzenia.
- Zasuwa dymu w kominie pozwala na regulację ilości dymu w komorze.
- W górnej części wędzarni zamontowany jest termometr do pomiaru temperatury wędzenia.
|
|