Innowacyjny produkt na polskim rynku! Rewolucja! Zawsze miękkie i świeże masło już możliwe! Aukcja dotyczy 1 sztuki maselniczki zaprezentowanej na zdjęciu poniżej (Model P2).Unikalna budowa maselniczki zawsze utrzymuje masło w idealnej do smarowania konsystencji poprzez odizolowanie od ciepła zewnętrznego i chłodzenie masła za pomocą wody znajdującej się na dnie naczynia. Dzięki temu smak i świeżość jest chroniona przez hermetyczne zamknięcie, a masło na długo zachowuje swoje właściwości smakowe i jednocześnie jest zawsze gotowe do użycia.
Zastosowanie naszej maselniczki likwiduje takie problemy, jak: zbyt twarde masło, by dało się go rozsmarować na kromce chleba i rozpuszczające się masło podczas ciepłych dni. Ponadto przedłuża czas jego przechowywania i to bez użycia lodówki!
Wymiary: 10cm x 10cm x 10cm,
Waga: 200g
1. Nalej 1/3 szklanki zimnej wody na dno podstawy maselniczki.
2. Nałóż 1/2 kostki masła do pokrywy naczynia. Dobrze dociśnij.
3. Obróć pokrywę z masłem do góry dnem i przykryj nią maselniczkę napełnioną wodą.
W maselniczce mieści się pół kostki masła. Miękkie masło nakładamy nożem do środka pokrywy naczynia mocno przyciskając, tak aby wypełniło całą jej powierzchnię, następnie nalewamy zimną wodę (ok. 1/3 szklanki) na dno podstawy naczynia. Ceramiczną pokrywę umieszczamy do góry dnem w podstawie naczynia, tak aby pokrywa z masłem została zalana i odizolowana przez wodę. Miękkie i łatwe do rozsmarowania masło można serwować bezpośrednio z naczynia bez potrzeby przekładania go.
UWAGI: Woda powinna być zmieniana co trzy dni. Wymieniamy istniejącą wodę na dnie naczynia na świeżą, zimną wodę. Aby funkcjonowała prawidłowo, maselniczka powinna być przechowywana z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.Słowa kluczowe: maselniczka, maselnica, pojemnik na masło, butterfresh, butter bell, butter crock