| Drożdże do cydru - Aromatic Cider na 25l wina
Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów.
Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051 charakteryzujący się: - doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-200C, zdolność do fermentacji powyżej 280C, - tolerancja alkoholu do 15%, - wysoką produkcją gliceryny i aromatów, - bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji, - niską produkcją kwasów, Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-250C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin. Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!
| | | Potrzebujesz porady albo pomocy zadzwoń: 668-[zasłonięte]-276 napisz: [zasłonięte]@poczta.fm adres siedziby: ul. Kopernika 37A 05-091 Ząbki
| | | | Wysyłki realizowane są do 48godz. od momentu zaksięgowania wpłaty. Ważne!!! Zmiana adresu do wysyłki jest możliwa wyłącznie poprzez "formularz sposobu zapłaty i dostawy".
Właściwy adres do wysyłki proszę wpisać w miejsce: "adres do wysyłki".
Odbiór osobisty możliwy tylko w Ząbkach k/Warszawy pod adresem jak wyżej, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu terminu odbioru. Do każdej wysyłki dołączam rachunek, faktur nie wystawiam, nie jestem płatnikiem VAT.
| | | | Preferuję płatność przez "płacę z Allegro" szybko, sprawnie i bezpiecznie. Przy bezpośredniej wpłacie na konto w tytule przelewu proszę wpisać numer aukcji i nick z Allegro. | | |
|