Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Nowe trendy w hodowli i produkcji kur - - Nowa!

03-06-2012, 18:36
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 36.60 zł      Najwyzsza cena licytacji: 36.60 zł     
Użytkownik AMAXER
numer aukcji: 2341451876
Miejscowość KONIN
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 5    Licytowało: 1    Wyświetleń: 33   
Koniec: 11-06-2012 11:02:21

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Autor: Gilewski R., Janocha A., Tomczyk G., Wężyk S.

Wydawca: HOŻA

ISBN: [zasłonięte]978-83038-29-0

Rok wydania: 2010

Stron: 220

Oprawa: miękka

Wymiary: 16x23 cm

.

 

W książce adresowanej do Czytelnika zainteresowanego nowoczesnym drobiarstwem autorzy omawiają zasady organizacji i ekonomiki produkcji jaj spożywczych i mięsa kurzego, hodowli ozdobnych i rzadkich kur - stanowiących niekiedy cenne zasoby genetyczne drobiu, przedstawiają zasady nowoczesnej, drobnotowarowej, a lansowanej obecnie niszowej produkcji jaj i mięsa oraz podają obowiązujące w drobiarstwie prawodawstwo Unijne.

Dość obszernie opisane są choroby kur i kurcząt oraz zasady profilaktyki.

Wiele kolorowych zdjęć!

W treści:

1. Wstęp 8

2. Historia udomowienia i systemów utrzymania kur 13

3. Pokrój i budowa anatomiczna kury 24

4. Hodowla i reprodukcja kur 33

5. Systemy chowu kur nieśnych i kurcząt mięsnych 43

6. Wyposażenie pomieszczeń dla kur nieśnych i kurcząt mięsnych 54

7. Zakup i ocena ptaków 75

8. Organiczna produkcja jaj i mięsa kurzego 80

9. Cele i zadania hodowli rzadkich i ozdobnych ras kur 106

10. Drobnotowarowy chów drobiu 124

11. Żywienie kur, kurcząt nieśnych i mięsnych 133

12. Ekonomiczne aspekty produkcji jaj spożywczych i kurcząt mięsnych 163

13. Postępowanie z jajami i mięsem drobiowym w gospodarskim chowie kur 177

14. Choroby kur i działania profilaktyczne 185

15. Prawodawstwo dotyczące produkcji drobiarskiej 214

16. Literatura 215

Nowe trendy w hodowli i produkcji kur - -  Nowa!
.
Kliknij tutaj:
PTAKI aby zobaczyć wszystkie książki o ptakach !



 

Polecamy również:
MakroPanel.pl