Nowe trendy w hodowli i produkcji kur
Od autorów Oddając P.T. Czytelnikom nasze opracowanie pt. “Nowe trendy w hodowli i produkcji kur”, pragniemy - zainteresowanym produkcją drobiarską, realizowaną w różnej skali i w różnych warunkach - przedstawić rysujące się w najbliższej przyszłości kierunki produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem różnych, alternatywnych metod chowu semiintensywnego, organicznego/ekologicznego. Biorąc pod uwagę rosnące zainteresowanie właścicieli przydomowych ogródków posiadaniem w nich przedstawicieli ozdobnych ras kur, a także zagadnieniami hodowli i chowu tych ptaków, poświęciliśmy tym problemom jeden z rozdziałów. Rozwój gospodarstw agroturystycznych i towarzyszący im przyzagrodowy, ekologiczny chów kur, zainspirował nas do przedstawienia podstawowych metod uboju, obróbki i przygotowania tuszek młodych kurcząt mięsnych oraz podstawowych zasad postępowania z jajami spożywczymi, przeznaczonymi do sprzedaży. Czytelnik może się również zapoznać z podstawami żywienia kurcząt i kur w różnych systemach chowu. Biorąć pod uwagę wzrost znaczenia służb weterynaryjnych, tak w zakresie bezpieczeństwa żywności jak i ochrony zdrowia drobiu, położono szczególny nacisk na przybliżenie hodowcom i producentom zasad opieki weterynaryjnej.
autorzy: R. Gilewski, A. Janocha, G. Tomczyk, S. Wężyk oprawa miękka ilość stron: 220
Książkę można zamówić pod numerem 89 [zasłonięte] 13, -15; e-mail: [zasłonięte]@proagricola.com.pl, [zasłonięte]@proagricola.com.pl
Redakcja czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 8.oo - 16.oo
Wpłaty można dokonywać na rachunek: Pro Agricola Sp. z o.o. Warmiński Bank Spółdzielczy Jonkowo o/Gietrzwałd 10 8857 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0670109 [zasłonięte] 817901
|