Płatność
Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691
Wysyłka
Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego
Kontakt
Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
Nowe metody badań mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym
Autor: Iwona Warmińska-Radyko, Łucja Łaniewska-Trokenheim
Wydawca: Oficyna Wydawnicza HOŻA
Rok wydania: 2003
Wydanie: I
Stron: 126
Format: 115x165 mm
Oprawa: miękka
ISBN: 83[zasłonięte]85038-X
Seria Biblioteczka majstra mleczarskiego
Opis:
Niniejsze opracowanie dotyczy aktualnych metod stosowanych w analizie mikrobiologicznej żywności. Może stanowić narzędzie metodyczne dla pracowników laboratoriów przemysłu spożywczego zweryfikowane w badaniach autorów nad jakością mikrobiologiczną produktów spożywczych.
Spis treści:
I. ZASTOSOWANIE METOD INSTRUMENTALNYCH W DIAGNOSTYCE MIKROBIOLOGICZNEJ
- Wykorzystanie nefelometrii
- Wykorzystanie bioluminescencji
- Wykorzystanie kolorymetrii
- Wykorzystanie impedancji
II. ZASTOSOWANIE GOTOWYCH PODŁÓŻ W BADANIACH ŻYWNOŚCI I OCENIE STANU HIGIENICZNO-SANITARNEGO ZAKŁADU
- Zastosowanie płytek Petrifilm w badaniach mikrobiologicznych
- Zastosowanie Hygicult do oceny mikrobiologicznej artykułów spożywczych oraz kontroli stanu higienicznego urządzeń
- Envirocheck kontakt - dwustronne paski (płytki) kontaktowe do kontroli czystości mikrobiologicznej powierzchni i płynów
- Płytki odciskowe RODAC
- Płytki z podłożami kartonowymi
III. ZASTOSOWANIE SZYBKICH METOD I TESTÓW IMMUNOENZYMATYCZNYCH W MIKROBIOLOGICZNYCH BADANIACH ŻYWNOŚCI
- Zastosowanie techniki kanapkowej ELISA w wykrywaniu bakterii chorobotwórczych w żywności
- Tecra Unique Salmonella - szybki test do wykrywania komórek Salmonella sp
- Tecra Unique Listeria - szybki test do wykrywania komórek Listeria sp.
- Szybka identyfikacja bakterii
IV. KLASYCZNE METODY I PODŁOŻA HODOWLANE STOSOWANE W MIKROBIOLOGICZNYCH BADANIACH ŻYWNOŚCI
- Metody oznaczania bakterii fermentacji mlekowej i propionowej
- Podłoża i metody oznaczania niektórych bakterii stosowanych w produkcji żywności
- Mikrobiologiczne wskaźniki stanu higieniczno-sanitarnego żywności i wody Oznaczanie bakterii z rodzaju Enterococcus (paciorkowce kałowe) w żywności Oznaczanie bakterii z rodzaju Enterococcus w wodzie Oznaczanie pałeczek grupy coli i Escherichia coli w żywności i wodzie
- Bakterie przetrwalnikujące Rodzaj Bacillus Rodzaj Clostridium
- Grzyby - drożdże i pleśnie
- Bakterie chorobotwórcze
- Rodzaj Stapńy/ococcus
- Rodzaj Salmonella
- Podłoża stosowane do przednamnażania i namnażania pałeczek Salmonella sp.
- Podłoża stosowane do izolacji i różnicowania pałeczeczek Salomonella sp.
- Testy identyfikacyjne potwierdzające przynależność do Salmonella sp.
- Rodzaj Yersinia
- Rodzaj Listeria
- Badania potwierdzające obecność Listeria monocytogenes
Literatura
Oszczędzaj na kosztach wysyłki
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl