Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Nowe metody badań mikrobiologicznych w przemyśle s

08-02-2014, 14:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik LarixLublin
numer aukcji: 3929302626
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 4   
Koniec: 08-02-2014 14:07:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2003
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691

Wysyłka

Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego

Kontakt

Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842

[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl

Nowe metody badań mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym


Autor: Iwona Warmińska-Radyko, Łucja Łaniewska-Trokenheim
Wydawca: Oficyna Wydawnicza HOŻA
Rok wydania: 2003
Wydanie: I
Stron: 126
Format: 115x165 mm
Oprawa: miękka
ISBN: 83[zasłonięte]85038-X
Seria Biblioteczka majstra mleczarskiego






Opis:

 

Niniejsze opracowanie dotyczy aktualnych metod stosowanych w analizie mikrobiologicznej żywności. Może stanowić narzędzie metodyczne dla pracowników laboratoriów przemysłu spożywczego zweryfikowane w badaniach autorów nad jakością mikrobiologiczną produktów spożywczych.

Spis treści:

I. ZASTOSOWANIE METOD INSTRUMENTALNYCH W DIAGNOSTYCE MIKROBIOLOGICZNEJ

  1. Wykorzystanie nefelometrii
  2. Wykorzystanie bioluminescencji
  3. Wykorzystanie kolorymetrii
  4. Wykorzystanie impedancji

 

II. ZASTOSOWANIE GOTOWYCH PODŁÓŻ W BADANIACH ŻYWNOŚCI I OCENIE STANU HIGIENICZNO-SANITARNEGO ZAKŁADU

  1. Zastosowanie płytek Petrifilm w badaniach mikrobiologicznych
  2. Zastosowanie Hygicult do oceny mikrobiologicznej artykułów spożywczych oraz kontroli stanu higienicznego urządzeń
  3. Envirocheck kontakt - dwustronne paski (płytki) kontaktowe do kontroli czystości mikrobiologicznej powierzchni i płynów
  4. Płytki odciskowe RODAC
  5. Płytki z podłożami kartonowymi

 

III. ZASTOSOWANIE SZYBKICH METOD I TESTÓW IMMUNOENZYMATYCZNYCH W MIKROBIOLOGICZNYCH BADANIACH ŻYWNOŚCI

  1. Zastosowanie techniki kanapkowej ELISA w wykrywaniu bakterii chorobotwórczych w żywności
  2. Tecra Unique Salmonella - szybki test do wykrywania komórek Salmonella sp
  3. Tecra Unique Listeria - szybki test do wykrywania komórek Listeria sp.
  4. Szybka identyfikacja bakterii

 

IV. KLASYCZNE METODY I PODŁOŻA HODOWLANE STOSOWANE W MIKROBIOLOGICZNYCH BADANIACH ŻYWNOŚCI

  1. Metody oznaczania bakterii fermentacji mlekowej i propionowej
  2. Podłoża i metody oznaczania niektórych bakterii stosowanych w produkcji żywności
  3. Mikrobiologiczne wskaźniki stanu higieniczno-sanitarnego żywności i wody Oznaczanie bakterii z rodzaju Enterococcus (paciorkowce kałowe) w żywności Oznaczanie bakterii z rodzaju Enterococcus w wodzie Oznaczanie pałeczek grupy coli i Escherichia coli w żywności i wodzie
  4. Bakterie przetrwalnikujące Rodzaj Bacillus Rodzaj Clostridium
  5. Grzyby - drożdże i pleśnie
  6. Bakterie chorobotwórcze

- Rodzaj Stapńy/ococcus

- Rodzaj Salmonella

- Podłoża stosowane do przednamnażania i namnażania pałeczek Salmonella sp.

- Podłoża stosowane do izolacji i różnicowania pałeczeczek Salomonella sp.

- Testy identyfikacyjne potwierdzające przynależność do Salmonella sp.

- Rodzaj Yersinia

- Rodzaj Listeria

- Badania potwierdzające obecność Listeria monocytogenes

Literatura

 

 



    Oszczędzaj na kosztach wysyłki

Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl