NOWOŚĆ !!!
NOWY SKRUSZACZ, STEAKER,
NACINARKA, KRUSZARKA MIĘSA
TYP RĘCZNY
RĘCZNE URZĄDZENIE DO ZMIĘKCZANIA I ROZBIJANIA MIĘSA O RÓŻNYCH GRUBOŚCIACH !!!
Oferowany produkt posiada wiele zalet, czyniąc z niego praktycznie urządzenie nie do zastąpienia w miejscach, gdzie przygotowanie potraw mięsnych jest ważnym elementem serwowanych dań.
Każdy rodzaj mięsa spreparowany przez skruszacz zyskuje wiele cech, które są nie do osiągnięcia w tradycyjny sposób.
System nierdzewnych noży nacinających mięso zmienia nie do poznania jego właściwości smakowe.
Przy zastosowaniu tradycyjnego „tłuczka do mięsa” następuje zmiażdżenie komórek w przygotowywanej porcji, co powoduje pozbawienie ich naturalnych soków. Skruszacz, dzięki swojej konstrukcji, eliminuje ten problem ponieważ, system noży przecina włókna nie naruszając struktury komórkowej porcji.
W zależności od wymagań, najczęściej jednokrotne przepuszczenie przez skruszacz mięsa pozwala na przygotowanie idealnego steka czy kotleta.
Dwu, trzykrotny proces nacinania pozwala praktycznie ręcznie uformować porcję do żądanej wielkości.
Dzięki perforacji przygotowywanej porcji w znaczący sposób skraca się czas jego marynaty poprzez błyskawiczną penetrację przez przyprawy.
Jest to idealne urządzenie do przygotowywania dań z wołowiny, której jakość można znacząco poprawić sprawiając, że bitki, steki czy rolady staną się wyjątkowo kruche.
O ile w przypadku dań z wołowiny efekt kruszenia jest najbardziej zdumiewający to każda inna porcja mięsa ( z wieprzowiny, drobiu czy baraniny )
zyskuje zaskakujące wartości.
Zaletami czysto ekonomicznymi, wynikającymi z zastosowania urządzenia są dwa fakty:
- zdecydowanie skraca czas pracy personelu
- okres obróbki termicznej zostaje zmniejszony o minimum 40 % co przeliczając na zużycie energii, czy czerpanej z gazu czy z prądu jest znaczące.
I jeszcze jedno – cicha praca kruszarki – doceni to każdy, kto przebywając
w kuchni był skazany wysłuchiwać pracy przy rozklepywaniu kotletów.
Maszyna do skruszania mięsa jest łatwa i prosta w obsłudze.
Już kilka minut pozwoli operatorowi uzyskać oczekiwany efekt.
Urządzenie jest w pełni profesjonalne, nadające się do kuchni hotelowych, restauracyjnych, sklepów mięsnych czy punktów gastronomicznych.
Posiada nowoczesny wygląd.
Zaprojektowana jest tak, że wszystkie jej elementy, które mają kontakt z żywnością są wykonane ze stali nierdzewnej, ściśle według norm higieny.
Posiada wiele par noży w środku, a wydłużone wejście i wyjście zwiększa skuteczność i bezpieczeństwo użytkowania.
Urządzenie NIE wymaga zasilania prądem !!!
Posiada certyfikat CE oraz
Świadectwo spełnienia wymagań zdrowotnych
wydane przez Sanepid.
Bez tego certyfikatu użytkowanie maszyny jest niezgodne z prawem oraz nakładane są dotkliwe kary pieniężne !!!
Specyfikacja techniczna:
Model: Skruszacz ręczny
Wymiary całego urządzenia: 33 x 18.5 x 29 cm
Waga: 8 kg
Certyfikat CE
Opis urządzenia:
* Skruszacz mięsa pozwala zmiękczyć mięso a to z kolei ma wpływ na równomierną obróbkę termiczną, co znacznie poprawia smak potrawy
* Korzystanie z urządzenia obniża czas, który trzeba przeznaczyć na przygotowanie mięsa
* Wykonana ze stali nierdzewnej
* Przystawka nacinająca mięso w zestawie
* Solidna przystawka mocująca do stołu
* Maksymalna szerokość nacinanego kawałka mięsa 175 mm
* Wydajność: całkowicie zależna od operatora
* Łatwa w czyszczeniu
Zawartość opakowania:
- Urządzenie
- Przystawka mocująca do blatu
- Instrukcja
- Gwarancja 12 miesięcy
- Dokumentacja techniczno-ruchowa
- Deklaracja WE
- Orzeczenie sanepidu
Posiadamy różne rodzaje maszyn
dostępne na innych naszych aukcjach
Prima-Tech S.C. jako bezpośredni importer maszyn
gwarantuje konkurencyjne ceny
Przed każdą wysyłką urządzenie jest sprawdzane pod względem jakości wykonania oraz testowane jak podczas normalnej pracy.
Następnie jest pakowane w oryginalne pudełko i wraz z całą dokumentacją przesyłane do klienta.