Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Normy żywienia przeżuwaczy

26-06-2012, 22:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29 zł     
Użytkownik LarixLublin
numer aukcji: 2403837974
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 7   
Koniec: 17-06-2012 10:13:02

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2009
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691

Wysyłka

Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

Ksiegarnia Larix
ul.Akademicka 15
Gmach Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie

Kontakt

Księgarnia Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842

[zasłonięte]@larix.lublin.pl

Normy żywienia przeżuwaczy
Wartość pokarmowa francuskich i krajowych pasz dla przeżuwaczy


Autor: Juliusz Strzetelski (red.)
Wydawca: Instytut Zootechniki
Rok wydania: 2009
Stron: 239
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: miękka
ISBN: [zasłonięte]978-8307-072-8





Opis:

"Obecne wydanie IZ PIB-INRA Norm żywienia przeżuwaczy zostało opracowane e oparciu o założenia systemu, opracowanego w Państwowym Instytucie Badań Rolniczych we Francji. Prezentowane wydanie norm poszerzono o tabele wartości pokarmowej pasz krajowych, zarówno objętościowych jak i treściwych (zbóż i pasz wysokobiałkowych) oraz tabele współczynników rozkładu białka ogólnego, skrobi i niektórych frakcji włóknistych w żwaczu (r), a także strawności rzeczywistej w jelicie cienkim białka paszy nieulegającej rozkładowi w żwaczu (sjp) oraz skrobi nie fermentowanej w żwaczu."

Juliusz Strzetelski


Spis treści:

Przedmowa

Stosowane symbole i ich oznaczenia

  1. Podstawowe założenia IZ PIB-INRA Norm żywienia przeżuwaczy
  2. Normy żywienia bydła
  3. Normy żywienia owiec
  4. Normy żywienia kóz mlecznych
  5. Tabele wartości pokarmowej pasz produkowanych we Francji, współczynników rozkładu białka w żwaczu i strawności jelitowej białka nie ulegającego rozkładowi w żwaczu
  6. Tabele wartości pokarmowej pasz produkowanych w Polsce, współczynników rozkładu w żwaczu niektórych składników pokarmowych i strawności rzeczywistej w jelicie cienkim składników nie ulegających rozkładowi w żwaczu



    Oszczędzaj na kosztach wysyłki

Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl