Płatność
Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691
Wysyłka
Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
Ksiegarnia Larix
ul.Akademicka 15
Gmach Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Kontakt
Księgarnia Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
Normy żywienia przeżuwaczy
Wartość pokarmowa francuskich i krajowych pasz dla przeżuwaczy
Autor: |
Juliusz Strzetelski (red.) |
Wydawca: |
Instytut Zootechniki |
Rok wydania: |
2009 |
Stron: |
239 |
Format: |
165 x 235 mm |
Oprawa: |
miękka |
ISBN: |
[zasłonięte]978-8307-072-8 |
Opis:
"Obecne wydanie IZ PIB-INRA Norm żywienia przeżuwaczy zostało opracowane e oparciu o założenia systemu, opracowanego w Państwowym Instytucie Badań Rolniczych we Francji. Prezentowane wydanie norm poszerzono o tabele wartości pokarmowej pasz krajowych, zarówno objętościowych jak i treściwych (zbóż i pasz wysokobiałkowych) oraz tabele współczynników rozkładu białka ogólnego, skrobi i niektórych frakcji włóknistych w żwaczu (r), a także strawności rzeczywistej w jelicie cienkim białka paszy nieulegającej rozkładowi w żwaczu (sjp) oraz skrobi nie fermentowanej w żwaczu."
Juliusz Strzetelski
Spis treści:
Przedmowa
Stosowane symbole i ich oznaczenia
- Podstawowe założenia IZ PIB-INRA Norm żywienia przeżuwaczy
- Normy żywienia bydła
- Normy żywienia owiec
- Normy żywienia kóz mlecznych
- Tabele wartości pokarmowej pasz produkowanych we Francji, współczynników rozkładu białka w żwaczu i strawności jelitowej białka nie ulegającego rozkładowi w żwaczu
- Tabele wartości pokarmowej pasz produkowanych w Polsce, współczynników rozkładu w żwaczu niektórych składników pokarmowych i strawności rzeczywistej w jelicie cienkim składników nie ulegających rozkładowi w żwaczu
Oszczędzaj na kosztach wysyłki
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl