Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Normy żywienia człowieka - Jarosz M.

04-02-2014, 16:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 92 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 3926705074
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 3   
Koniec: 04-02-2014 16:31:27

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2008
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Gotówka przy odbiorze osobistym

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-18.00
soboty: 10.00-14.00

Normy żywienia człowieka

Autor: (red.) Jarosz M., Bułhak-Jachymczyk B.

 

Wydawca/Producent: PZWL

Wydanie, Rok wyd.: I, 2008

Ilość stron: 464

Format: 16,5 x 23,5 cm

Oprawa: miękka

ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00342

Opis:

Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Stanowi wynik badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, które poparto najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.
"Normy żywienia człowieka" składają się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień:: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.

Spis treści:
1. Wprowadzenie
2. Energia
3. Białko
4. Tłuszcze
5. Cholesterol
6. Węglowodany
7. Włókno pokarmowe (błonnik pokarmowy)
8. Witaminy
9. Składniki mineralne
10. Woda i elektrolity
11. Zastosowanie norm żywienia w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym
12. Zastosowanie norm żywienia w planowaniu spożycia żywności
13. Rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym
14. Zastosowanie norm na energii w ocenach rozmiarów niedożywienia na świecie, dokonywanych przez Organizację ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO)
15. Normy żywienia jako podstawa zaleceń odnoszących się do znakowania oraz wzbogacania żywności
16. Rola suplementów diety w realizacji norm żywienia
17. Nowa żywność jako źródło składników o działaniu fizjologicznym
18. Żywność genetycznie zmodyfikowana - potencjalne źródło składników odżywczych w diecie
Normy żywienia dla ludności Polski - tabele zbiorcze
Skorowidz