Makaron Adama jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów. Zawiera proteinę grochową.
Duża zawartość białka zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.
Jest doskonałym składnikiem diet specjalistycznych - np. dla diabetyków, kulturystów oraz diet odchudzających.
W najnowszym badaniu laboratorium dr Astrupa z Kopenhagi przeprowadziło losową próbę leczenia otyłości przy pomocy protein lub węglowodanów. Wnioskiem, który wyciągnięto z tych badań jest stwierdzenie, że dieta bogatsza w białka przyniosła większą utratę wagi niż dieta bogatsza w węglowodany. Dlatego okrojona dieta węglowodanowa połączona z rozsądnym spożyciem protein przynosi znaczną utratę wagi i tłuszczu, sprawiając, że każdy posiłek jest bardziej sycący.
Opakowanie 250 g wystarcza na 5 porcji -
(ze 100 g suchego produktu otrzymujemy ok. 290 g gotowego makaronu).
Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Skład:
proteina grochowa, świeże jaja ( 20% ), gluten pszenny witalny, wyrób pszeniczny
Życzymy Państwu smacznego i zapraszamy na zakupy!