Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NIE TUCZY!! 3 xChleba Adama tylko 1,9 g węglowod.

14-07-2014, 10:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 36 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 36 zł     
Użytkownik biowita
numer aukcji: 4380475500
Miejscowość Czechowice-Dziedzice
Licytowało: 1    Wyświetleń: 14   
Koniec: 14-07-2014 09:50:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Niskokaloryczny Chleb Adama

3 szt. produktu z rabatem 25%

To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki migdałowej.

Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów.

 

Wartość odżywcza

100 g

35 g - 1 kromka

Wartość kaloryczna

1086 kJ / 259 kcal

380 kJ / 90,6 kcal

Białko

33 g

11,55 g

Węglowodany (W) w tym Cukier

1,9 g

0,6 g

0,66 g

0,21 g

Tłuszcz roślinny

13,3 g

4,65 g

WW*

0,19 WW

0,07 WW

 

W 100 g Chleba Adama jest tylko 1,9 g węglowodanów.

 

W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 270 g chleba dziennie czyli ok. 100 kg rocznie, co przekłada się na następujące ilości spożywanych węglowodanów:

 

Porcja 100 g

Dziennie

Rocznie

chleb biały

70 g

189 g

69 kg

chleb chrupki

59 g

159 g

58 kg

chleb ciemny

36 g

97,2 g

35,5 kg

Chleb Adama

1,9 g

5,13 g

1,87 kg

 

Jedząc regularnie Chleb Adama spożywamy mniej niż 2 kg węglowodanów rocznie

czyli aż o:

67 kg mniej niż w białym !

56 kg mniej niż w chrupkim !

33,5 kg mniej niż w ciemnym !

Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Jest coraz poważniejszym problemem współczesnej medycyny wywoływanym skutkami rozwoju cywilizacyjnego. W coraz większym stopniu dotyka również najmłodszych.

 

Chleb Adama zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.

W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą, daje możliwość odciążenia organizmu

z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety.

Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom „złego” cholesterolu LDL. Badania American Heart Association wykazały, że po włączeniu do codziennej diety migdałów (ok. 30 g) średni poziomu cholesterolu LDL spada o 4,4 % już po miesiącu.

Chleb Adama wpływa idealnie na układ trawienny i cały organizm. Przyczynia się do wzrostu poziomu dobrego cholesterolu HDL i spadku trójglicerydów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację. Działa antystresowo. Poprawia stan skóry, włosów i paznokci.

Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość włączenia własnych składników (orzechów, słonecznika, oliwek, kminku etc.) pozwalają wypiekać chleb o różnych smakach, dopasowanych do indywidualnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.

 

Skład mieszanki: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, ziarna lnu, słonecznika, sól, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże

Opakowanie (360 g) wystarcza na 1 bochenek chleba (ok. 600 g) lub 12 bułek.

Przygotowanie ciasta zajmuje tylko 3 minuty!

Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.

 

 

Chleb Adama zajął pierwsze miejsce w kategorii produkty spożywcze na "DIABETICA EXPO",

XIII Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym

i VII Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości

we wrześniu 2009 roku w Toruniu.


Sposób wypieku jest bardzo prosty.
Mama lub babcia z dziećmi będą m
iały dużo radości z pieczenia chleba czy bułeczek.

  1. Wsypać zawartość opakowania do miski
  2. Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać, można dodać otręby, ziarna lub inne dodatki w maksymalnej ilości 50 gram, przyprawy maksymalnie 8 gram
  3. Dodać 330 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25 stopni C) lub jeżeli nie dodajemy drożdży, wlać letniej wody mineralnej gazowanej.
  4. Wyrabiać ciasto około 2-5 minut ręcznie lub w automacie
  5. Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  6. Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  7. Włożyć ciasto do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C. piec w temperaturze 180 - 190 stopni C. przez okres około 45-50 minut na środkowej półce piekarnika lub 40-45 minut w piekarniku z termoobiegiem.
  8. Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić chleb w piekarniku 15-25 min., do dalszego wystudzenia odstawić w miejsce bez przeciągu powietrznego, nie przykrywając niczym pieczywa.
  9. Przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień.
    Ważne!!! nie przechowywać chleba w workach foliowych.

Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku. Przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki.
Czyli możemy równocześnie upiec 2 chleby, oszczędzając czas i energię.

Życzymy Państwu udanego wypieku i smacznego!