Jeśli chcesz wreszcie poczuć pełnię zdrowia, powinnaś wreszcie przestać jeść to, co sprawia, że twoje ciało choruje, a ty czujesz się po prostu źle. Nie tylko fast foody i wysokoprzetworzone jedzenie są szkodliwe, również produkty, które uważane są za zdrowe mogą szkodzić.
Dokonując drobnych zmian w jadłospisie, możesz rozpocząć proces uzdrawiania swojego ciała. Sięgnij po wskazówki doświadczonej terapeutki żywnościowej – opracowując prosty system autodiagnozy, autorka ułatwia czytelnikowi rozpoznanie symptomów i powiązanie ich z konkretnym problemem zdrowotnym wywołanym przez konkretny pokarm. Wystarczy go wyeliminować z diety i obserwować poprawiające się samopoczucie.
Książka ta niczym profesjonalna konsultacja terapeuty żywieniowego, krok po kroku pomoże ci zidentyfikować przyczynę problemu z dietetycznej perspektywy i sposób, na jego uzdrowienie.
Dowiedz się, co szkodzi twojemu ciału i wkrocz na ścieżkę prowadząca do pełni zdrowia, dokonując prostych zmian w swoim jadłospisie.
O autorce
Maria Cross – ukończyła studia z zakresu żywienia medycznego w Institute for Optimum Nutrition w Londynie w 1994 r. Od tamtej pory pomogła tysiącom osób przezwyciężyć wiele rozmaitych dolegliwości. Po uświadomieniu sobie, że środowisko, w którym żyjemy, wpływa na nasz stan zdrowia, autorka aktywnie pogłębiała wiedzę w tym zakresie. Wkrótce uzyskała tytuł magistra w dziedzinie zdrowia publicznego i żywienia. W roku 2000 została wykładowcą i opiekunem naukowym na Uniwersytecie Westminster, gdzie prowadziła pierwsze w kraju zajęcia poświęcone żywieniu medycznemu. Maria Cross regularnie publikuje swoje prace w czasopismach poświęconych zdrowiu, zaś jej pierwsza książka, Nutrition in Institutions, napisana wspólnie z Barbarą MacDonald, została opublikowana w 2009 r.
Zobacz inne książki w kategoriach: