Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NESTLE KLEIK KUKURYDZIANY PO 4 M 160 g

29-03-2015, 11:21
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4.44 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 4.44 zł     
Użytkownik aptekidladzieci
numer aukcji: 5132276247
Miejscowość Polska
Kupiono sztuk: 5    Zostało sztuk: 5    Licytowało: 2    Wyświetleń: 23   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

aptekidladzieci

 

Kontakt
  •  
  • Telefon: 81[zasłonięte]882-50
  • E-mail: [zasłonięte]@gmail.com
  • Telefon kom: 515 [zasłonięte] 355
  • Koszty wysyłki  793 [zasłonięte] 143
Opcje wysyłki
  • LIST POLECONY MAX. 3 PRODUKTY 
  • PACZKA POCZTOWA
  • PRZESYŁKA KURIERSKA
  • E-PRZESYŁKA

 

 

 

Kleik kukurydziany. To pierwszy, delikatny posiłek, zawierający Bifidus BL oraz witaminę B1, dostosowany do wymagań żywieniowych niemowląt i dzieci aż do 3. roku życia. Kleik Nestlé łagodnie wprowadza Twoje dziecko w świat produktów zbożowych oraz stopniowo przyzwyczaja do nowych, półpłynnych konsystencji. Kleik kukurydziany Nestlé jest produkowany z wysokiej jakości ziaren kukurydzy, pochodzących z kontrolowanych upraw, co sprawia, że jego konsystencja jest wyjątkowa. Dla niemowląt i dzieci po 4. miesiącu życia: przygotowany na mleku modyfikowanym lub na preparacie mlekozastępczym jest pełnowartościowym posiłkiem, doskonały jako dodatek do zagęszczania posiłków mlecznych oraz dań i zupek jarzynowych, ze względu na neutralny smak, odpowiedni również dla dzieci z alergią na białka mleka krowiego (po przygotowaniu na preparacie mlekozastępczym) oraz gluten. Może być stosowany w żywieniu dietetycznym starszych dzieci i dorosłych. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.

Skład:

mąka kukurydziana 99,9%, maltodekstryna, witamina B1, kultury bakterii Bifidobacterium lactis. Ciemne drobiny w kleiku pochodzą z kukurydzy.

 

INNE MLEKA > KLIKNIJ <

KASZKI > KLIKNIJ <

Nestlé - Ekspert w żywieniu niemowląt i małych dzieci

 

Naukowcy Nestlé każdego dnia zgłębiają tajemnice mleka kobiecego (co zawiera i w jakich proporcjach) oraz dokonują wszelkich starań, aby zbliżyć do niego skład mleka modyfikowanego tak, aby zawierało wszystkie składniki niezbędne do rozwoju dziecka. Firma posiada własne wyspecjalizowane Centrum Badawcze w Lozannie w Szwajcarii (NRC Nestlé Research Center), które czuwa nad tym, aby produkty z jej znakiem zawsze były godne największego zaufania. Jest to największy na świecie prywatny instytut badawczy zajmujący się żywnością i żywieniem. Centrum zajmuje się między innymi opracowywaniem nowoczesnych technologii oraz uaktualnianiem istniejących już receptur według wymagań zgłaszanych przez środowiska medyczne z całego świata, a także określaniem kryteriów, jakie powinny spełniać surowce do produkcji żywności dla niemowląt. Do regionalnych oddziałów centrum należy natomiast systematyczne kontrolowanie procesów produkcyjnych w fabrykach należących do Nestlé. Dbałość o jakość od zawsze jest fundamentalną zasadą Nestlé.

       W XIX wieku bardzo poważnym problemem był sposób żywienia dzieci, które z różnych przyczyn nie mogły być karmione mlekiem matki. Niemowlęta te w zastępstwie karmiono pełnym mlekiem krowim lub kozim. Jednakże, nie był to odpowiedni pokarm dla tak małych dzieci. Nieprawidłowe warunki higieniczne przy przygotowywaniu pokarmu i karmieniu dzieci oraz złe warunki socjalne prowadziły do wielu chorób i niedożywienia niemowląt. Skalę tego zjawiska potwierdzały statystyki: 15 - 25 % dzieci umierało przed ukończeniem pierwszego roku życia.

Henri Nestlé, młody chemik z Frankfurtu, który osiedlił się w malowniczym szwajcarskim miasteczku Vevey, postanowił naukowo zająć się problemem żywienia małych dzieci. Był przekonany, że laboratoryjnie opracowany pokarm dla niemowląt może zastąpić mleko matki, w przypadkach gdy karmienie piersią nie jest możliwe.

Szwajcaria już wtedy znana była z mleka najwyższej jakości, dlatego podstawą pokarmu, nad którym pracował Henri Nestlé, było szwajcarskie pełne mleko oraz specjalnie produkowana mieszanka zbożowa. Po kilkunastu latach prób wyniki badań uznano za satysfakcjonujące. Zgodnie z oczekiwaniami okazało się, że otrzymany pokarm jest całkowicie bezpieczny i łatwo przyswajalny przez kilkumiesięczne niemowlęta. Pozostawało jednak pytanie, czy będzie również odpowiedni dla noworodków.

Przełomowym momentem w historii odkrycia była jesień 1867 roku. Przyjaciel i współpracownik Henriego Nestlé, profesor Schnetzler, poprosił go o pomoc w (wydawać by się mogło) beznadziejnym przypadku. Urodzony o miesiąc za wcześnie chłopiec całkowicie odrzucił pokarm matki. Nie przyjmował także innego pożywienia, co doprowadziło do niedożywienia i wycieńczenia jego organizmu. Szansą dla noworodka mógł być jedynie pokarm stworzony przez Henriego Nestlé. Z niepokojem oczekiwano jak chłopiec go przyjmie. Niebawem okazało się, że lata doświadczeń i badań zostały uwieńczone sukcesem. Noworodek zaakceptował nowe pożywienie, nabierał sił, spokojnie sypiał, rósł i przybierał na wadze. Na taki właśnie produkt pod koniec XIX w. czekało wiele niemowląt i ich matek na całym świecie. Ten wyjątkowy produkt to Farine Lactée Nestlé (Pokarm mleczny Nestlé).

W 1867 roku Henri Nestlé rozpoczął sprzedaż Farine Lactée w swoim małym sklepiku w Vevey.

W ciągu zaledwie 7 lat odżywka dla niemowląt Henriego Nestlé stała się niezwykle pożądanym produktem w 18 krajach.

Henri Nestle podkreślał zawsze wyjątkowość karmienia piersią i uznawał je za najlepszy sposób karmienia niemowląt.

 

 

 

 
  


  

Zapraszamy na pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje