Zapraszamy na inne nasze aukcje, kupując jednocześnie
na kilku naszych aukcjach oszczędzasz na przesyłce.
Kleik kukurydziany. To pierwszy, delikatny posiłek, zawierający Bifidus BL oraz witaminę B1, dostosowany do wymagań żywieniowych niemowląt i dzieci aż do 3. roku życia. Kleik Nestlé łagodnie wprowadza Twoje dziecko w świat produktów zbożowych oraz stopniowo przyzwyczaja do nowych, półpłynnych konsystencji. Kleik kukurydziany Nestlé jest produkowany z wysokiej jakości ziaren kukurydzy, pochodzących z kontrolowanych upraw, co sprawia, że jego konsystencja jest wyjątkowa. Dla niemowląt i dzieci po 4. miesiącu życia: przygotowany na mleku modyfikowanym lub na preparacie mlekozastępczym jest pełnowartościowym posiłkiem, doskonały jako dodatek do zagęszczania posiłków mlecznych oraz dań i zupek jarzynowych, ze względu na neutralny smak, odpowiedni również dla dzieci z alergią na białka mleka krowiego (po przygotowaniu na preparacie mlekozastępczym) oraz gluten. Może być stosowany w żywieniu dietetycznym starszych dzieci i dorosłych. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Skład:
mąka kukurydziana 99,9%, maltodekstryna, witamina B1, kultury bakterii Bifidobacterium lactis. Ciemne drobiny w kleiku pochodzą z kukurydzy.
Zapraszamy również
na zakupy w naszej Aptece internetowej
http://apteki-dla-dzieci.istore.pl/
W Aptece
oferujemy możliwość połączenia zakupów
z Aukcjami w serwisie Allegro.
...
Dokonując zakupu wybierasz
darmowy sposób dostawy "Zakupy łączone z serwisem Allegro"
i za przesyłkę płacisz tylko raz !!! w serwisie.
...
W Aptece można logować się w łatwy sposób :
LOGINEM z Allegro
lub kupować bez rejestracji.
...
W Aptece znajduje się DUŻY wybór asortymentu,
a gdyby jakiegoś brakowało prosimy o informację szybko go wystawimy.
...
Apteka znajduje się na Platformie Istore
wchodzącej w skład grupy Allegro
...
Posiada płatności internetowe Pay-U,
oraz możliwość zakupów ratalnych.
...
!!! ZAPRASZAMY !!!
Naukowcy Nestlé każdego dnia zgłębiają tajemnice mleka kobiecego (co zawiera i w jakich proporcjach) oraz dokonują wszelkich starań, aby zbliżyć do niego skład mleka modyfikowanego tak, aby zawierało wszystkie składniki niezbędne do rozwoju dziecka. Firma posiada własne wyspecjalizowane Centrum Badawcze w Lozannie w Szwajcarii (NRC Nestlé Research Center), które czuwa nad tym, aby produkty z jej znakiem zawsze były godne największego zaufania. Jest to największy na świecie prywatny instytut badawczy zajmujący się żywnością i żywieniem. Centrum zajmuje się między innymi opracowywaniem nowoczesnych technologii oraz uaktualnianiem istniejących już receptur według wymagań zgłaszanych przez środowiska medyczne z całego świata, a także określaniem kryteriów, jakie powinny spełniać surowce do produkcji żywności dla niemowląt. Do regionalnych oddziałów centrum należy natomiast systematyczne kontrolowanie procesów produkcyjnych w fabrykach należących do Nestlé. Dbałość o jakość od zawsze jest fundamentalną zasadą Nestlé.
W XIX wieku bardzo poważnym problemem był sposób żywienia dzieci, które z różnych przyczyn nie mogły być karmione mlekiem matki. Niemowlęta te w zastępstwie karmiono pełnym mlekiem krowim lub kozim. Jednakże, nie był to odpowiedni pokarm dla tak małych dzieci. Nieprawidłowe warunki higieniczne przy przygotowywaniu pokarmu i karmieniu dzieci oraz złe warunki socjalne prowadziły do wielu chorób i niedożywienia niemowląt. Skalę tego zjawiska potwierdzały statystyki: 15 - 25 % dzieci umierało przed ukończeniem pierwszego roku życia.
Henri Nestlé, młody chemik z Frankfurtu, który osiedlił się w malowniczym szwajcarskim miasteczku Vevey, postanowił naukowo zająć się problemem żywienia małych dzieci. Był przekonany, że laboratoryjnie opracowany pokarm dla niemowląt może zastąpić mleko matki, w przypadkach gdy karmienie piersią nie jest możliwe.
Szwajcaria już wtedy znana była z mleka najwyższej jakości, dlatego podstawą pokarmu, nad którym pracował Henri Nestlé, było szwajcarskie pełne mleko oraz specjalnie produkowana mieszanka zbożowa. Po kilkunastu latach prób wyniki badań uznano za satysfakcjonujące. Zgodnie z oczekiwaniami okazało się, że otrzymany pokarm jest całkowicie bezpieczny i łatwo przyswajalny przez kilkumiesięczne niemowlęta. Pozostawało jednak pytanie, czy będzie również odpowiedni dla noworodków.
Przełomowym momentem w historii odkrycia była jesień 1867 roku. Przyjaciel i współpracownik Henriego Nestlé, profesor Schnetzler, poprosił go o pomoc w (wydawać by się mogło) beznadziejnym przypadku. Urodzony o miesiąc za wcześnie chłopiec całkowicie odrzucił pokarm matki. Nie przyjmował także innego pożywienia, co doprowadziło do niedożywienia i wycieńczenia jego organizmu. Szansą dla noworodka mógł być jedynie pokarm stworzony przez Henriego Nestlé. Z niepokojem oczekiwano jak chłopiec go przyjmie. Niebawem okazało się, że lata doświadczeń i badań zostały uwieńczone sukcesem. Noworodek zaakceptował nowe pożywienie, nabierał sił, spokojnie sypiał, rósł i przybierał na wadze. Na taki właśnie produkt pod koniec XIX w. czekało wiele niemowląt i ich matek na całym świecie. Ten wyjątkowy produkt to Farine Lactée Nestlé (Pokarm mleczny Nestlé).
W 1867 roku Henri Nestlé rozpoczął sprzedaż Farine Lactée w swoim małym sklepiku w Vevey.
W ciągu zaledwie 7 lat odżywka dla niemowląt Henriego Nestlé stała się niezwykle pożądanym produktem w 18 krajach.
Henri Nestle podkreślał zawsze wyjątkowość karmienia piersią i uznawał je za najlepszy sposób karmienia niemowląt.
Wybierz kategorie