Domowe soki tłoczone na zimno ze świeżych owoców ziemi kaliskiej-Domowy sok tłoczony na zimno ze świeżych owoców ma barwę zależną od rodzaju surowca (owoców), Domowy sok tłoczony na zimno ze świeżych owoców nalewa się do szklanych butelek i pasteryzuje w niskich temperaturach (do 80oC), dzięki czemu zachowuje maksymalną ilość witamin i jest sokiem o minimalnym stopniu przetworzenia. Ponad 15 lat temu powrócono do wytwarzania domowego soku tłoczonego na zimno ze świeżych owoców według tradycyjnej receptury – sprawdzonej i niezawodnej. Metody przerabiania owoców i wyciskania soku pozostały niezmienne. Domowy sok tłoczony na zimno ze świeżych owoców, jak sama nazwa wskazuje, jest produkowany tylko ze świeżych owoców i tylko w okresie zbiorów – soki robi się sezonowo, kiedy owoce są świeże. Nie tłoczy się soków z owoców mrożonych ani pochodzących z przechowalni. Soki mają wypracowany przez wieki określony bukiet smakowy i zapachowy. Technologia produkcji nie przewiduje żadnych dodatków. Obecnie opisaną metodą wytwarza się: domowy sok ze świeżych: jabłek, gruszek, wiśni, czarnej porzeczki, czerwonej porzeczki, truskawek oraz malin. Receptura soku jest kapitałem przekazywanym kolejnym pokoleniom. Nektar z Czerwonych Porzeczek poj. 880 ml Skład: woda, sok z czerwonych porzeczek min.30 %, cukier. Produkt wpisany 09.05.2006r na listę Produktów Tradycyjnych i Regionalnych/ woj. wielkopolskie
Zapraszam na www.spizarniasmaku.pl