Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Nature Tan - Vision - piękna skóra. Okazja !!

02-10-2014, 11:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 120 zł     
Użytkownik Koshin21
numer aukcji: 4630675619
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 4   
Koniec: 02-10-2014 10:23:46
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt
E-mail Wyślij wiadomość

O sprzedającym
Moje komentarze
Inne aukcje
Dodaj do ulubionych
Strona "O mnie"

Koszty przesyłki
Przelew 11 zł
Pobranie 18 zł
Nature Tan - poprawa skóry ,piękna opalenizna
Naturalna opalenizna przez cały rok.
Delikatna, równa, piękna opalenizna - to marzenie wielu ludzi. Niestety z powodu oddziaływania fal ultrafioletowych na organizm, skóra człowieka narażona jest na potężny stres związany z utlenianiem. Staje się cieńsza, traci sprężystość, elastyczność, zmienia się jej kolor, pojawiają się plamy pigmentowe, zauważalna jest suchość, swędzenie - skóra zaczyna się starzeć. W związku z tym koniecznie jest wcześniejsze przygotowanie jej na oddziaływanie słoneczne.
Jak działa Nature Tan?
Dzięki zawartości takich składników jak: Ekstrakt z winogron (OPCs), Witamina E, Witamina C, Cynk i Selen - Nature Tan pomaga skórze przygotować się na słoneczny stres, walczyć z wolnymi rodnikami, podtrzymuje własny system antyoksydacyjny organizmu.
Dzięki zawartości takich składników jak: Beta-karoten, Kurkuma i Izoflawonoidy soi - Nature Tan wzmacnia opaleniznę, zwiększa trwałość opalenizny, sprawia, że dłużej się ona utrzymuje na skórze oraz zapobiega wysuszaniu się skóry.
Co to jest OPCs? proantocyjanidyny (OPC) - związki oligomeryczne
OPCs (oligomeric proanthocyanidins complex) - kompleks proantocyjanidyn, znajduje się w ekstrakcie z winogron, jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów:
· 50 razy silniejszy od witaminy E;
· 20 razy silniejszy od witaminy C;
W kosmetyce ekstrakt z winogron polecany jest w profilaktyce cellulitu i pielęgnacji cery naczyniowej, a także dla osób ze skłonnością do siniaków.
Ekstrakt z winogron działa przeciwzapalnie, przeciwzakrzepowo, oraz regenerująco-odbudowująco. Przyśpiesza procesy gojenia mikro i makro uszkodzeń naskórka. Wzmacnia napięcie naczyń włosowatych, zapobiega ich pękaniu.
Wyciąg ten wpływa korzystnie nawet na najmniejsze naczynia krwionośne, może więc działać na krążenie krwi w gałce ocznej. Często zaleca się go pomocniczo w leczeniu zwyrodnienia plamki żółtej i zaćmy, które są głównymi przyczynami ślepoty u starszych osób. Może też pomóc ludziom, którzy często pracują przy komputerze. Badania wykazały, że jeśli przyjmujemy 30 mg tego wyciągu dziennie, to już po 60 dniach patrzenie na ekran komputera o wiele mniej męczy wzrok i znacznie poprawia się widzenie kontrastowe.
Kurkuma (szafran indyjski, turmeric)- Ostryż długi – nazywany także kurkumą długą, ostryżem indyjskim, kurkumą, szafranem indyjskim - gatunek byliny z rodziny strelicjowatych - powszechnie uważa się, że angielska nazwa kurkumy (Turmeric) pochodzi od łacińskiego słowa terra merita -„skarb ziemi" Kurkuma jest doceniana przez hindusów, którzy kojarzą ją z płodnością. Kurkuma posiada właściwości regenerujące skórę, chroni ją przed falami UV, przywraca jej naturalny odcień. Delikatnie pielęgnuje, wspomagając skórę w walce z różnego rodzaju dolegliwościami (grzybice). Przyczynia się do uzyskania równej i pięknej opalenizny.
Kurkuma - złocisty proszek o niezwykłych właściwościach pielęgnacyjnych i prozdrowotnych
Bioaktywny związek, któremu kurkuma zawdzięcza słoneczną barwę, od tysięcy lat jest stosowany w medycynie ajurwedyjskiej do przyśpieszania gojenia ran, oczyszczania krwi, wspomagania czynności wątroby, pielęgnacji skóry i łagodzenia dolegliwości żołądkowych. Dzięki współczesnym badaniom wiemy natomiast, że przyprawa ta ma i inne zalety:
Lecznicze działanie kurkumy
Dzięki właściwościom żółciotwórczym, bakteriobójczym, przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym, kurkuma pomaga chronić wątrobę, wspomaga trawienie i wspiera naturalne mechanizmy odtruwające.
Kurkumina wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Odkryto, że związek doprowadza do apoptozy, czyli naturalnego procesu zaprogramowanej śmierci zużytych lub uszkodzonych komórek, które mogłyby stać się źródłem nowotworzenia.
Na Uniwersytecie Stanu Michigan przeprowadzono badania, które sugerują, że kurkumina może zapobiegać postępującej degeneracji komórek mózgowych, charakterystycznej między innymi dla choroby Alzheimera i parkinsonizmu. Ekstrakt z kłącza kurkumy jest w stanie przeniknąć przez barierę krew-mózg i zapobiegać tworzeniu się patologicznych skupisk uszkodzonych białek, będących jedną z przyczyn chorób neurodegeneracyjnych.
Bharat Aggarwal od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku pracował dla firmy Genentech, w której badał różne sposoby zwalczania nowotworów. Mając w głowie nauki systemu ajurweda, postanowił pewnego razu na hodowlę komórek nowotworowych wysypać odrobinę kurkumy, którą przyniósł… prosto z kuchni.
Kurkuma okazała się dla nich bezwzględna. Kolejne badania potwierdziły, że kurkumina, aktywny składnik kurkumy, jest w stanie spowolnić rozwój i rozprzestrzenianie się różnorodnych typów komórek nowotworowych. Były też już pierwsze, zachęcające próby, w których stosowano kurkuminę jako uzupełnienie terapii leczenia raka trzustki i szpiczaka mnogiego. W innych ośrodkach bada się jej działanie w profilaktyce m.in. raka jelita grubego.
Witaminy C, E - są to antyoksydanty, chronią błony komórek, a w szczególności limfocyty przed szkodliwym działaniem utleniania nadtlenkowego. Spowalniają procesy starzenia się, korzystnie oddziaływują na stan skóry.
Beta-karoten - prowitamina A, otrzymywana jest z roślinnych komponentów, jest nietoksyczna, w organizmie człowieka przekształca się w witaminę A. Wspomaga spowalnianie procesów starzenia, jest silnym antyoksydantem, zdolnym przekształcić wolne rodniki tlenu w zwykłe molekuły, przyczynia się do zatrzymania oraz do odbudowy w organizmie zasobów witamin C i E. Osłabia szkodliwe działanie fal UV, pozytywnie wpływa na stan skóry.
Izoflawonoidy soi- W Chinach, Japonii i Korei soja jest nazywana świętą rośliną. Z soi wytwarza się nie tylko produkty lecznicze, ale z rośliny tej wytwarza się także coraz popularniejszą zdrową żywność.
Soja dostarcza witamin i składników mineralnych. Spośród witamin na uwagę zasługuje dość duża zawartość witamin z grupy B (witamina B1 w ilości 0,690 mg/100 g produktu, B2 – 0,189 mg/100 g produktu, a witamina B6 – 0,81 mg/100 g produktu). Spożywając 100 g nasion soi, zaspokajamy nasze dzienne zapotrzebowanie na fosfor w 100 proc., żelazo – 94 proc. magnez – 73 proc., wapń – 17 proc., a witaminy z grupy B od 20 do 55 proc.
Badania prowadzone w Japonii wykazały, że Azjatki, które jedzą dużo soi, łagodniej przechodzą menopauzę. Okazało się, że substancje zawarte w soi, takie jak genisteina, mają działanie podobne do ludzkich estrogenów. Przy czym nie wszystko jeszcze o fitohormonach wiemy. Ponadto udowodniono, że zapobiegają niektórym objawom związanym z przekwitaniem, jak uderzenia gorąca.
Zapraszamy na nasze aukcje


Pokaż wszystkie aukcje