CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY
DEMERARA
w torebce 1 kg
WYPRODUKOWANA PRZEZ: - Kanada
Producent czekolad BIO nie zawierających lecytyny sojowej, producent oliw i olejów BIO Demeter oraz wielu innych produktów żywnościowych jakości BIO oraz Demeter.
30 lat doświadczenia i obecności na europejskim rynku żywności ekologicznej.
Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położeonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, niezwykle chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami cukru o niezwykle delikatnym wyrafinowanym smaku.
ZASTOSOWANIE:
Naturalny brązowy cukier trzcinowy Demerara jest powszechnie stosowany do pieczenia, słodzenia napojów, takich jak kawa czy herbata.
SKŁADNIKI: 100% cukier trzcinowy.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 06.05.2017
Europejskie logo żywności ekologicznej znajduje się na każdym naszym produkcie spożywczym dla dzieci. Daje to Państwu gwarancję, że nasze produkty są uprawiane i przetwarzane z zachowaniem ściśle określonych norm, aby zapewnić jak najwyższą jakość. Pod zielonym logo znajdą Państwo numer certyfikacyjny, który wskazuje, gdzie dany produkt został wyprodukowany oraz gdzie został poddany kontroli. Na przykład „DE” oznacza Niemcy. Pod spodem znajduje się również notka na temat pochodzenia przetworzonych surowych składników, np. „rolnictwo ekologiczne UE”.
Więcej zdjęć produktu: