Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NATURALNY SŁODZIK diabetyk DUKANA 0 cal gotowania

25-01-2012, 19:10
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 23 zł     
Użytkownik AdamNienacki
numer aukcji: 2066907678
Miejscowość CHWASZCZYNO
Wyświetleń: 13   
Koniec: 29-01-2012 13:07:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

NATURALNY środek SŁODZĄCY nowej generacji z zerową zawartością kaloryczną, 0 cal:

- słodzik wyprodukowany jest z cukru buraczanego
- posiada pełne właściwości smakowe cukru
- jest całkowicie bez kalorii
- nie działa szkodliwie na zęby
- można stosować do słodzenia napojów, gotowania i pieczenia
- może stosować go cała rodzina, włącznie z dziećmi, kobietami w ciąży oraz osobami chorymi na cukrzycę
- dobrze rozpuszcza się w wodzie
- nie posiada żadnego ubocznego działania

Środek słodzący wyprodukowany jest na bazie suklarozy oraz naturalnego środka słodzącego pochodzącego z buraków cukrowych. Suklarozę produkuje się według opatentowanej technologii w USA , która zatwierdzona jest jako zgodna z normą Unii Europejskiej. Moc słodząca Cukropur jest do 700 razy większa niż cukru. Opakowanie 100 gramowe odpowiada wartości 3,5 kg cukru. Tą ilością można posłodzić 1750 szklanek do herbaty lub kawy.

W opakowaniu znajduje się łyżeczka z miarką dozującą oraz plastikowa butelka z kroplomierzem, która może służyć jako cukiernica. Butelka potrzebna jest by przygotować roztwór wody i środka słodzącego do praktycznego i dokładnego dozowania.

ZASTOSOWANIE: słodziki stołowe, napoje, pieczywo i mieszanki do pieczenia, słodycze, produkty mleczne, gumy do żucia, sosy, owoce w puszkach, itp.. Jest absolutnie idealny dla wszystkich, którzy próbują stracić kilka kilogramów i nie zamierzają zrezygnować ze słodyczy. Jest ważnym substytutem cukru dla diabetyków, a także jest przyjazny dla zębów.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cukropur możemy stosować na dwa sposoby:
1. Proszek, który szybko się rozpuszcza stosujemy według miarki. Załączona łyżeczka może być stosowana jako miarka. Załączona plastikowa łyżeczka, na drugim końcu posiada rowek , na którym mazakiem zaznaczamy kreską, według potrzeb 5-8 mm od końca. W ten sposób dobieramy i dozujemy wymaganą ilość do posłodzenia jednej szklanki herbaty lub kawy.

2. Druga metoda jest bardziej praktyczna. W załączonej butelce plastikowej przygotowujemy roztwór słodzący. Butelkę napełniamy wodą poprzez ściśnięcie butelki a następnie zassanie przygotowanej wody do wysokości gdzie następuje zwężenie butelki. Następnie wodę tą wyciskamy do naczynia i wsypujemy 5 równych łyżeczek Cukropur. Wymieszany roztwór formą ssania napełniamy butelkę. Około 10 kropli odpowiada jednej łyżeczce cukru.

Dzięki kropelkowemu dozowaniu możemy dobrać odpowiednią ilość cukru, nie ma konieczności mieszania, nie trzeba również czekać aż słodzik się rozpuści.

Do gotowania i pieczenia: 1 łyżeczka roztworu słodzika Cukropur odpowiada 10 łyżeczkom cukru = 2dkg cukru

SKŁAD: suklaroza 0 kalorii i 3,6 D-glukozy kalorii w 1 g (słodzenie 1 filiżanki kawy lub herbaty to 0,01 kcal)

PRODUKT WYPRODUKOWANY W CZECHACH - posiada certyfikat dopuszczenia do sprzedaży na terenie Unii Europejskiej.