Płyn do higieny intymnej Anthyllis Eco&Bio 250 ml
Certykfikowany Eco & bio kosmetyk - na bazie roślinnych składników z ekologicznych upraw
Delikatny płyn do higieny intymnej marki Anthyllis Eco&Bio stworzony został na bazie naturalnych substancji i aktywnych składników roślinnych . Zawiera wyciąg z borówki i nagietka pochodzących z biologicznych upraw. Wyciąg z lawendy nadaje płynowi subtelny naturalny zapach.
Nagietek ceniony jest ze swych właściwości od stuleci. Wykazuje m.in. silne działanie gojące, przeciwzapalne, antybakteryjne, a także przyspiesza odnowę naskórka. Zastosowanie tego cennego surowca w płynie do higiemy intymnej Anthyllis gwarantuje skuteczną pielęgnację delikatnej skóry miejsc intymnych. Dodatkowo wyciąg z owoców borówki odżywia, łagodzi oraz odświeża delikatną skórę. Płyn Anthyllis jest idealny nawet dla bardzo wrażliwej skóry.
Certykfikowany Eco & bio kosmetyk. Produkt certyfikowany EcoBio przez Icea N 112 BC 028
- Stworzony aby ograniczyć do minimum wystąpienie alergii.
- Nie zawiera syntetycznych substancji zapachowych. Użyty zapach to wyłącznie naturalne esencje - olejki eteryczne z biologicznych upraw.
- Zawiera tylko naturalne konserwanty.
- Posiada pH fizjologiczne - płyn jest idealny dla kobiet w wieku rozrodczym.
- Nie zawiera SLES i SLS.
- Dermatologicznie badany na obecność metali ciężkich: nikiel , chrom, kobalt.
Skład wg INCI: Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Caprylyl/Capryl Glucoside, Calendula Officinalis Flower Extract*, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract*, Glycerin, Lavandula Hybrida Oil*, Disodium Capryloyl Glutamate, Lactic acid, Xanthan gum, Linalool.
* z Biologicznych upraw
Producent: Pierpaoli - włoska firma działająca na rynku od 1939 roku. Zajmują się produkcją Bio&Eco dermokosmetyków oraz detergentów do użytku domowego. Oferuje produkty całkowicie naturalne, wolne od składników pochodzenia petrochemicznego , agresywnych środków powierzchniowo czynnych. Celem Firmy jest tworzenie ekologicznych i naturalnych produktów o jak najlepszej skuteczności, wydajności ale z jak najmniejszym szkodliwy wpływem na otaczające nas środowisko.