WIELOWARZYWNY Z PEKTYNĄ, ANTYOKSYDANTAMI, SUBSTANCJAMI ENZYMATYCZNYMI, BIOPIERWIASTKAMI
Składniki:wysuszone i sproszkowane wytłoczyny z warzyw pochodzących z uprawy ekologicznej tj: burak ćwikła, marchew,seler i pietruszka korzeniowa, czarna rzepa w odpowiednich proporcji, smak-lekko słodki
Zastosowanie;do kuracji odchudzających, w chorobach metabolicznych,nadwrażliwym jelicie grubym, w profilaktyce chorób nowotworowych, jako uzupełnienie różnych rodzajów diet
Użycie:2-3 razy dziennie po 1 łyżeczce z woda, jogurtem lub sokiem można dodawać do deserów,kanapek, ciast,pieczywa
Przykład zastosowania;
Ciasteczka miodowe z błonnikiem wielowarzywnym
Składniki:
50 g masła,15 g cukru, 1 łyżka miodu,80 g mąki, 50 g błonnika wielowarzywnego,1/2 łyżeczka płaska proszku do pieczenia, 1 jajko, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka cynamonu, 30 g rozdrobnionych orzeszków.
Opis; Na patelni stopić masło,dodać cukier, miód i wymieszać.W misce wymieszać mąkę z błonnikiem, proszek do pieczenia, cynamon, śmietanę i jajko.Ciasto wyrobić i uformować placuszki, posypać je orzeszkami i wypiekać w piekarniku w temperaturze ok 170oC przez ok 20 min.
Opakowanie zawiera ok 50 g produktu
Najlepiej spożyć do 6-ciu miesięcy od czasu zakupu
|