NATURALNE MASŁO KAKAOWE 150G
Masło kakaowe otrzymuje się z owoców kakaowca Theobroma cacao. Pochodzi z wilgotnych lasów tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej, największe powierzchnie upraw znajdują się w Afryce.
Masło kakaowe posiada lekko brązową barwę oraz delikatny i bardzo przyjemny kakaowy aromat. Zawiera witaminy, potas, magnez, wapno, żelazo oraz kwas oleinowy, dzięki któremu rewelacyjnie regeneruje i nawilża skórę a zawarte w nim naturalne antyutleniacze neutralizują działanie wolnych rodników niszczących skórę.
Produkt stworzony dla suchej, zmęczonej skóry. Stosowany przez miliony kobiet na świecie jako kosmetyk przeciwzmarszczkowy: wygładza i ujędrnia skórę, zmniejsza i likwiduje rozstępy. Stymuluje aktywność komórek, walczy z efektem ich starzenia i naprawia starą, zniszczoną i stwardniałą skórę.
Stosowane do masażu oraz w formulacjach kosmetycznych: balsamy, lotiony, kremy. Masło kakaowe jest twarde i topi się w zetknięciu ze skórą, w celu osiągnięcia miękkiej konsystencji polecamy ogrzać je w kąpieli wodnej. Idealne do stosowania po kąpieli jako naturalny balsam. Łącząc masło kakaowe z olejkiem np. arganowym otrzymamy miękką konsystencję.
Jako maska do włosów - w suche, nieumyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować masło, zawinąć włosy w ręcznik, po ok. 30 minutach umyć włosy szamponem. W przypadku problemów ze zmyciem masła, porcję nierozcieńczonego szamponu rozetrzeć i wmasować w suche włosy następnie należy je zmoczyć wodą i umyć jak zwykle.
Masło kakaowe można stosować bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę (odrobinę masła należy rozgrzać między palcami i aplikować na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu, delikatnie wklepując).
|