Jagody Goji 250g
Do każdego zmówienia dodajemy ulotkę informacyjną: czym jest yerba mate, jej właściwości, jak mate przygotować oraz jak przeprowadzić profesjonalne currado tykwy.
Jagody Goji z tegorocznych zbiorów, suszone na słońcu. Bez dodatku siarki i bez konserwantów.
Jagody Goji są bogatym źródłem witamin i aminokwasów oraz minerałów śladowych dlatego uważane są za cudowny środek przedłużający życie. Dodatkowo mają działanie odmładzające komórki i ciało, powstrzymują siwienie i wypadanie włosów. Podtrzymuje ładniejszy i zdrowszy wygląd skóry, podnosząc zawartość hemoglobiny we krwi utrzymuje piękny i jasny wygląd oczu. Jagody te wspomagają system odpornościowy, odżywiają wątrobę i nerki, poprawiają wzrok poprzez zabezpieczenie komórek gałki ocznej. Ma wpływ na niszczenie oraz neutralizuje działanie wolnych rodników. Wpływają bezpośrednio na pracę trzustki i wątroby dzięki czemu podtrzymują zdrowy cholesterol, kontroluje zawartość tłuszczu, wpływa na przyswajanie węglowodanów, a zarazem obniża zawartość cukru we krwi. Pozytywnie wpływa na ciśnienie krwi oraz na jej cyrkulację w mózgu i naczyniach kapilarnych.
W 50 gramach znajduje się około 500 Jagód Goji.
Więcej o Jagody Goji
przeczytaj na stronie: kolcowoj.pl/
Dawkowanie: ok 70szt. dziennie dla osoby dorosłej, dla dzieci poniżej 10 roku życia ok. 35szt. dziennie.
Wartości odżywcze: posiadają 18 aminokwasów, witaminę A, B1, B2, C, E, 21 minerałów śladowych m.in. mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom magnez, kalcium, natrium, kalium, kobalt, selen, fosfor i germanium.
POSIADAJĄ W SWOIM SKŁADZIE 18
AMINOKWASÓW, WITAMINĘ A, B-1, B-2, C, E
Z MINERAŁÓW ŚLADOWYCH AŻ 21 jak: mangan,
cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom, magnez, kalcium, natrium, kalium, kobalt, selen, cadium, fosfor i germanium.
O Yerba Mate
|
wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego (Ilex Paraguariensis). Jest to odkrycie Indian z plemienia Guarani. W dzisiejszych czasach jest tradycyjnym napojem Ameryki Południowej (Argentyna, Paragwaj, Brazylia, Urugwaj), jednak dzięki swoim właściwościom staje się coraz bardziej popularna na całym świecie, także u nas w Polsce
|
Picie mate jest swoistym "rytuałem". Tradycyjnie Yerba Mate pije się w naczynkach tzw. materkach (matero), wykonanych z owocu tykwy,
|
|
|
przez bombillę - metalową słomkę, bardzo często posrebrzaną lub pozłacaną. Niektóre bombille są wykonane z czystego złota, srebra lub innego szlachetnego metalu. |
W czym pomaga codziennie picie Yerba Mate?
- naturalnie pobudza ciało i umysł,
- likwiduje objawy zmęczenia, rozluźnia,
- podnosi sprawność fizyczną, intelektualną, poprawia koncentrację,
- zwiększa zdolność odpornościową organizmu,
- zalecana jest do spożywania jako napój zawierający substancje odżywcze i zdrowotne, może sprawić, że chociaż jesteśmy głodni, to czujemy się nasyceni (zalecana przy odchudzaniu)
- wykorzystywana jest w medycynie jako stymulator Centralnego Ośrodka Nerwowego,
- reguluje przemianę materii, ułatwia trawienie pokarmów, odbudowuje zniszczone tkanki żołądka i jelit,
- stymuluje osłabiony, zmęczony system nerwowy, likwiduje podenerwowanie
Yerba Mate jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Yerba Mate zawiera:
- z grupy ksantyn - MATEINY, które stymulują Centralny Układ Nerwowy (pobudzają), nie powodując uzależnienia
- witaminę A (konieczną do prawidłowego wzrostu, uodparniającej organizm przeciw infekcjom, polepszającą wzrok)
- witaminę B1 (niezbędnej do utrzymania prawidłowego stanu układu nerwowego, ułatwiająca trawienia)
- witaminę B2 (wzmacniającą włosy),
- witaminę C (środek antytoksyczny, wzmacniający zęby, zwiększający ilość czerwonych krwinek),
- żelazo (konieczne do utrzymania normalnego poziomu sprawności fizycznej),
- sód, potas, wapń (wzmacniające kości i zęby),
- magnez , krzem, fosforany, siarkę, kwas chlorowodorowy, chlorofil, cholinę, inozytol.
Tradycyjny sposób przyrządzania Yerba Mate: 1. Nasyp do 3/4 objętości naczynia, susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia. 2. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak by pył z suszu znalazł się na ręce. 3. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia. 4. Wsadź bombillę i zalej wodą o temp. 70-80C 5. Czekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu.
Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o Yerba Mate, jej właściwościach, gatunkach i przyrządzaniu oraz poznać opinie innych osób, które piją mate to najwięcej się dowiesz odwiedzając jakieś forum o yerba mate lub jedną z wielu stron informacyjnych dedykowanych temu produktowi w internecie.
Zobacz koniecznie nasze komentarze
|