Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

NATURALNA MACA W PROSZKU Z PERU 400 GRAM ORYGINAŁ

25-01-2012, 19:33
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 37.90 zł     
Użytkownik MAR-MO
numer aukcji: 2070572398
Miejscowość Swarzędz
Wyświetleń: 71   
Koniec: 19-02-2012 21:37:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





Tel kom: 501[zasłonięte]370

mar-[zasłonięte]@wp.pl

*****
Gadu-Gadu:[zasłonięte]21763

................

48 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 143477
Jeśli chcecie państwo przyśpieszyć
księgowanie waszej wpłaty na moim koncie,
a tym samym wysyłkę korzystajcie z usługi




Waga brutto do wysyłki: 0,5 kg.

Od 1-2kg - 13zł
Od 2-5kg - 15zł
Od 5-30kg - 22zł kurier
Kupując kilka przedmiotów, obliczając koszty wysyłki sumujesz ich wagę.




Towar jest wysyłany zwykle w dniu następnym po zaksięgowaniu wpłaty.
Wszystkie zakupione towary pakowane są starannie i bezpiecznie.
Za wysyłkę wszystkich zakupionych przedmiotów zapłacisz tylko jeden raz.
Jeżeli z jakiegokolwiek powodu są Państwo niezadowoleni
z zakupionego towaru prosimy o kontakt. Każdą sprawę da sie załatwić w ten sposób aby nie było konieczności wystawiania negatywnych komentarzy.






Witamy serdecznie na naszej aukcji i zapraszamy do zakupu

ORYGINALNA PERUWIAŃSKA MACA W PROSZKU - NAJWYŻSZA JAKOŚĆ.

Maca jest rośliną o szczególnych właściwościach odżywczych i adaptogennych. Należy do grupy środków o charakterze żywności energetyzującej. Maca jest jadalnym korzeniem rośliny rosnącej na stromych nieużytkach szczytów wysoko w Andach. Najchętniej Maca rośnie na wysokości 3300 - 4500 m.n.p.m. Uprawia się ją w Peru w rejonach Junin, Cerro de Pasco, Huancavelica i w Puno gdzie ze względu na temperaturę i wysokość trudno uprawiać inne rośliny. Maca wytrzymuje wszystko. Korzeń Maca ma 2 do 8 cm średnicy i 15-18 cm. długości i po zmieleniu jest podstawowym surowcem leczniczym. Sproszkowana bulwa zawiera wiele składników odżywczych takich jak: białka, węglowodany, tłuszcze, nienasycone kwasy tłuszczowe, sterole, witaminy A, B, C i E, sole mineralne zawierające wapń, cynk, żelazo, miedź, mangan

Mieszkańcy Peru traktują makę jak żywność. Spożywają ją w postaci świeżego surowca, wytwarzają mączkę z wysuszonego korzenia, stosując ją do przygotowania codziennych potraw. Dla Indian maca była i jest wartościowym pokarmem.

Suszone słodkie korzenie o delikatnym korzennym smaku, mogą być przechowywane przez lata.

Każda z części tej rośliny jest wykorzystywana w konsumpcji.

Korzeń w kraju swego pochodzenia - Peru zaliczany jest do ważnych produktów spożywczych.

Bardzo istotne znaczenie ma skład i wartość odżywcza korzenia. Zawartość białka wynosi około 11%, a to na nich opiera się zdrowie i witalność człowieka. Białka są źródłem aminokwasów egzogennych, spożywając macę dostarczamy organizmowi prawie wszystkie niezbędne aminokwasy. Obecna w mace arginina jest prekursorem kreatyny o właściwościach m.in. immunoregulujących. Sproszkowany korzeń zawiera około 4% tłuszczu. Głównym składnikiem kwasów tłuszczowych jest kwas linolowy - 33,7%, kwas a-linolenowy - 20,4% i kwas palmitynowy 19%.

Zawartosć nienasyconych kwasów tłuszczowych wynosi aż 70,7%, a nasyconych 23,9%. Zawartości nienasyconych kwasów i ich stosunek względem nasyconych są bardzo korzystne z punktu widzenia odżywczego.

Ponadto maca zawiera około 70 % węglowodanów ogółem, w tym przyswajalnych 52%, około 20% błonnika pokarmowego. Bogaty pod względem jakościowym i ilościowym jest zestaw witamin: A,B1,B2,B6,C i E oraz składników mineralnych.

Maca zawiera cztery razy więcej błonnika i pięć razy więcej białka niż ziemniak. Z Maca produkuje się dziesiątki preparatów, szczególnie w Japonii I USA, gdzie ostatnio jest hitem wśród preparatów wzmacniających potencję, jako naturalny odpowiednik Viagry. Jest jednak duża różnica, ponieważ Viagra zadziała natychmiast, a potem klapa, znów trzeba Viagrę. Na wyniki stosowania Maca trzeba poczekać tydzień, dwa, ale są trwałe. Według amerykańskich badań Maca podnosi potencję o 180%.

Maca posiada także wiele innych właściwości:

* poprawia czynność pracy mózgu, eliminuje zmęczenie umysłowe, poprawia nastrój

* wzmacnia organizm pod względem fizycznym, umysłowym i hormonalnym

* powoduje opóźnienie procesu starzenia się organizmu

* ma bardzo wysoki wskaźnik zawartości minerałów co jest niezbędne w codziennym odżywianiu.

* jest dobrym uzupełnieniem diety dla osób, których praca wymaga szczególnego wysiłku fizycznego bądź umysłowego.

"MACA MA MOC DAROWAĆ BEZDZIETNYM MAŁŻONKOM POTOMSTWO".-tak twierdzą Indianie.

SPOSÓB UŻYCIA

Starty naturalny wysuszony korzeń Maca stosuje się najczęściej 1 do 2 razy dziennie po jednej łyżce. Można dodać do zupy, do jogurtu, soku, mleka, do zupy mlecznej itd. Powinno robić się jednotygodniowe przerwy przy stałym stosowaniu.