Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

nastrzykiwarka reczna 3-iglowa miesa 9 L polecam

20-01-2014, 0:00
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 369 zł     
Użytkownik viva_exe
numer aukcji: 3879092786
Miejscowość Bielsko-Biala
Wyświetleń: 6   
Koniec: 19-01-2014 22:14:45

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

     |///
        - -  // 
    (  @ @ )
      ------------o00o---- (_) ----o00o-------------
  zobacz także inne moje aukcje !!! 
       -----------------------Oooo------------
          oooO   (     )
         (        )   )   /
              (    (_ /
   _ )

 

Witaj na aukcji z  nastrzykiwarką ręczną trzyigłową 12 litrów wersja exklusiv



Pökelspritze-Lakespritze-Fleischveredler-Bratenspritze-Gewürzspritze

Mam na imię Marek i trochę Cię zapoznam z tym co oferuję na aukcji,zatem...zaczynamy

Przedmiotem aukcji jest nastrzykiwarka do peklowania,marynowania
jak aromatyzowania domięśniowego mięsa wieprzowego itp.
Urządzenie bardzo przydatne w gastronomi,hotelach,cateringu,
lecz przede wszystkim jest przyjacielem każdego masarza dbającego
o wysoką jakość wędlin bez niespodzianek w gotowym produkcie
jak niedopeklowanie.
Peklowanie domięśniowe skraca czas peklowania dużych kawałków
jak kessler,indyk,szynka,królik,baran nawet do 24 godz.
solenie wraz z aromatyzowaniem mięs także przynosi bardzo
dobre rezultaty,możliwości jest bardzo duzo.

Naga prawda
Jako technolog przetwórstwa mięsnego powiem iż nie ma jednej
uniwersalnej solanki do peklowania,każdego mięsa,jeżeli chce się
uzyskać dany wyrób na bardzo wysokim poziomie,należy dostosować
solankę pod dany asortyment.Sam korzystam z takiej nastrzykiwarki
ładnych parę lat i nigdy nie miałem żadnego problemu z dozowaniem
solanki domięśniowo,ani problemów z nastrzykiwarką.
Moje doświadczenie i praktyka dowiodły,iż najlepszym urządzeniem
do nastrzyku,które się sprawdza w 100% jest nastrzykiwarka jedno
lub trzyigłowa,a jeżeli robię np.jeden kawałek duży łopatki to
wystarcza strzykawka wraz z profesjonalną igłą o długości do 120mm.
peklowanie strzykawką z profesjonalną igłą dokonuje góra dwa kawałki
mięsa,jak jest trzeci używam tylko nastrzykiwarki jednoigłowej.

Dlaczego wszyscy robią wyścigi?igły długie jakby słonie miały być nastrzykiwane:-)


zwykłe lekarskie igły się wyginają,zapychają tłuszczem lub tkanką ciśnienie w końcu
doprowadza do prysznica pomieszczenia,gdzie jest dokonywane nastrzykiwanie,
dzieją się cuda...igła rozłącza się z łącznikiem od strzykawki,strzykawka
leje gdzie chce....po zamocowaniu ponownym igły na mokrą końcówkę
strzykawki połączenie to nie jest już takie pewne i nie gwarantuje
solidnego połączenia.
kolejna ciekawostka to te piękne nastrzykiwarki 1,5 litrowe z igłą na
sztywno...palącym problemem jest nie wygoda w obsługiwaniu ,gdziekolwiek
byś chciał dokonać nastrzyku wszędzie obracasz się z tą banieczką
...zupełnie nie poręczne,chyba że pączki szprycować kisielem...
zauważalnym problemem po czasie jest nastrzykiwanie wraz z zaciąganym
powietrzem z solanką z pojemnika-bańki.powietrze w nastrzykiwaniu
solanką do peklowania mięsa to jest największy wróg o którym należy
zdawać sobie sprawę.dzieje się tak jak już w pojemniku jest mniej
solanki,a nastrzykując poziom solanki jest już w krytycznym poziomie
solanka-powietrze-rurka podająca solankę...to powinno się eliminować
aby uzyskać produkt wysokiej jakości,chyba że ktoś zadowala się
byle czym...

Już słyszę prawie hurem jak wszyscy krzyczą wodę do mięsa szprycować
i robić wędliny,czy produkty jak ze sklepu wodoleje...oszalał czy co?

nic bardziej mylnego...typowe myślenie ludzi z poza branży.
wszystko co robimy zależy od nas samych czy peklować 24-72godz.,
czy 10 dni,znaczenie ma też solanka czy będzie to prosta woda+peklosól,
czy będą tam dodatki funkcjonalne zależy od Ciebie czytelniku.
zatem ja nie będę opisywał jak robić solankę,musiałbym brać
odpowiedzialności na siebie,mimo iż podałbym bardzo dokładnie proces
robienia to i tak ktoś mógłby to zrobić po swojemu co często tak
bywa.aby prawidłowo zapoznać się z peklowaniem i obróbką mięsa trzeba
by było zrobić co najmniej dwudniowe seminarium,co i jak itp.aby
uniknąć błędów i zmian technologicznych zachodzących w gotowych produktach.

Oferuję Państwu nastrzykiwarkę,która będzie służyła wiele lat.
To co robię zawsze robię z pasją,aby inni byli zadowoleni.
Nie sprzedaję tylko nastrzykiwarki...daję Ci także wskazówki
których się nie kupi nigdzie i nikt o nich Ci nie powie.



Oferowana nastrzykiwarka ręczna jest o pojemności 9 litrów +,czyli
bez problemu wchodzi do niej 10 litrów solanki,wykonana z tworzywa
sztucznego polietylen/polipropylen bezzapachowego z
wężem w oplocie wzmocnionym wytrzymałość 20 Bar o długości 1,5m.

Wyposażenie nastrzykiwarki nowej nigdy nie używanej

# pojemność zbiornika 9 L realnie wchodzi 10 litrów
z podziałką w litrach i galonach
# wąż igelitowy z oplotem wzmacniającym 20 Bar z przeznaczeniem do wody,
# pistolet niklowany wraz z kostką z tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością
dozującą solankę do 3 igieł
# uszczelki teflonowe
# 3-profesjonalne igły ze stali kwasoodpornej Nirosta-Stahl NBR o długości roboczej 100mm
średnicy 3mm z 10 otworami o średnicy 0,9mm wokół osi długosc całkowita 120mm
# lejek z sitkiem ułatwiający nalewanie solanki
# pompa z uszczelką vitynową
# zawór ciśnieniowy
# w torebce foliowej śruby do zamocowania paska na ramię,uszczelki,olej do
konserwacji uszczelek
# dodatkowo dodaję 5 m węża do podłączenia zbiornika z kompresorem we własnym
zakresie jeżeli jest taka potrzeba
# pudełko zapewniające bezpieczną wysyłkę
# dowód zakupu

Parę wskazówek przed pierwszym użyciem i nie tylko...

# przed pierwszym użyciem należy pojemnik umyć wodą z detergentem,wypłukać
następnie nalać parę litrów wrzącej wody do bańki pozostawić na chwilę i
napompować do pojemnika powietrze,następnie dokonać przelotu gorącej wody
przez igłę uważając aby się nie oparzyć,najlepiej zanurzyć igłę do pojemnika
z zimną wodą
# solankę zawsze wykonujemy z zachowaniem największej czystości naczyń jak i wody,
używając przypraw nie zawilgoconych,nie zwietrzałych od pewnego dostawcy
# jeżeli nie masz doświadczenia nigdy nie rób sam mieszanki peklującej z użyciem
nitrytu,zakup oryginalnie przygotowaną peklosól.
# jeżeli jest to wywar to filtrujemy przyprawy,aby nie zatkać otworów
igły przyprawami!
# po nastrzykiwaniu pojemnik zbiornika myjemy wodą z detergentem i porządnie
płukamy woda,polecam detergent,ktory mało sie pieni
# po umyciu nigdy nie zakręcamy go pompką,ma dochodzić powietrze eliminując
wytwarzanie się pleśni podczas dłuższego nieużywania
# czystość sterylność pojemnika jest decydująca nad wykonaniem bezpiecznego
zdrowego gotowego produktu


Gratis
pakiet startowy 1000g peklosoli otoczkowanej zapewniający wykonanie
ponad 12 litrów solanki w zależności jakie stężenie chcemy uzyskać.
peklosól otoczkowana zawsze jest z nowej dostawy,gwarantując piękny
kolor mięsa poddanego peklowaniu domięśniowego.

Ważna informacja
za wykonanie solanki i efekty końcowe gotowego produktu
nie ponosze żadnej odpowiedzialnosci,każdy robi solankę i pekluje
na wlasną odpowiedzialność

Gwarancja

# udzielam 12 mies.gwarancji na nastrzykiwarkę.Gwarancja obejmuje
pojemnik,pompę,igłę,rączkę dozownika wraz z blokadą spustu,manometr
Towar uszkodzony na gwarancji kupujący wysyła na swój koszt wraz
z dowodem zakupu.jakakolwiek ingerencja w sprzęt we własnym
zakresie powoduje utratę gwarancji

Zaufanie

jestem na allegro od dawna mam pozytywne komentarze,jeżeli byłby jakiś
konflikt,niejasności zawsze można to rozwiązać
Do mnie zawsze się dodzwonisz na 604 - 356 - 746

Zapłata i wysyłka

# po zakupie wysyłam e-mailem nr.konta na jaki należy wpłacić należność
# nie wysyłam za pobraniem 
# po otrzymaniu wpłaty od razu zamawiam kuriera na następny dzień,aby odebrał
ode mnie przesyłkę do nadania,podaje nr. przesyłki drogą e-mail do śledzenia
paczki,gdzie jest paczka w danym czasie
# ważna informacją jest podanie nr.tel.w celu podania go kurierowi,aby miał
możliwość kontaktu z kupującym kto i kiedy bedzie w domu i o której godz.
tzw.dobry kontakt
# wszystkie przesyłki są dobrze i bezpiecznie zapakowane

Odbiór przesyłki bardzo ważne

# zawsze proszę sprawdzić w obecności kuriera czy przesyłka nie została
uszkodzona,w przeciwnym stanie należy sporządzić protokół szkody

Ostatnie moje p.s.

zapraszam do zakupu dokonam wszelkich starań aby Państwo byli zadowoleni.
Od teraz każdy może ułatwić sobie pracę i jakość własnych produktów mięsnych

wiec....3,2,1...zapraszam do kupna

Zapraszam i gratuluję udanego zakupu


Nastrzykiwarka ręczna jednoigłowa jak i trzyigłowa-pistoletowa
wersja exklusiv występuje o pojemności 12 litrów.
Jest opcja wersji 6 i 9 litrów na zamówienie,po którym wystawię
aukcję.

 

 ▀▄▀▄▀▄█▓▒░ ★ Nastrzykiwarka 3 igłowa ★ ░▒▓█▀▄▀▄▀▄

zgadzam się na wysyłkę za granicę,koszty wysyłki

do jakiego kraju podam na e-mail

 

nastrzykiwarka reczna 3-iglowa miesa 9 L polecam