|/// - - // ( @ @ ) ------------o00o---- (_) ----o00o------------- zobacz także inne moje aukcje !!! -----------------------Oooo------------ oooO ( ) ( ) ) / ( (_ / _ )
Witaj na aukcji z nastrzykiwarką ręczną trzyigłową 12 litrów wersja exklusiv
Pökelspritze-Lakespritze-Fleischveredler-Bratenspritze-GewürzspritzeMam na imię Marek i trochę Cię zapoznam z tym co oferuję na aukcji,zatem...zaczynamyPrzedmiotem aukcji jest nastrzykiwarka do peklowania,marynowaniajak aromatyzowania domięśniowego mięsa wieprzowego itp.Urządzenie bardzo przydatne w gastronomi,hotelach,cateringu,lecz przede wszystkim jest przyjacielem każdego masarza dbającegoo wysoką jakość wędlin bez niespodzianek w gotowym produkcie jak niedopeklowanie.Peklowanie domięśniowe skraca czas peklowania dużych kawałkówjak kessler,indyk,szynka,królik,baran nawet do 24 godz.solenie wraz z aromatyzowaniem mięs także przynosi bardzodobre rezultaty,możliwości jest bardzo duzo.Naga prawdaJako technolog przetwórstwa mięsnego powiem iż nie ma jednej uniwersalnej solanki do peklowania,każdego mięsa,jeżeli chce się uzyskać dany wyrób na bardzo wysokim poziomie,należy dostosowaćsolankę pod dany asortyment.Sam korzystam z takiej nastrzykiwarkiładnych parę lat i nigdy nie miałem żadnego problemu z dozowaniemsolanki domięśniowo,ani problemów z nastrzykiwarką.Moje doświadczenie i praktyka dowiodły,iż najlepszym urządzeniemdo nastrzyku,które się sprawdza w 100% jest nastrzykiwarka jednolub trzyigłowa,a jeżeli robię np.jeden kawałek duży łopatki towystarcza strzykawka wraz z profesjonalną igłą o długości do 120mm.peklowanie strzykawką z profesjonalną igłą dokonuje góra dwa kawałkimięsa,jak jest trzeci używam tylko nastrzykiwarki jednoigłowej.Dlaczego wszyscy robią wyścigi?igły długie jakby słonie miały być nastrzykiwane:-)zwykłe lekarskie igły się wyginają,zapychają tłuszczem lub tkanką ciśnienie w końcudoprowadza do prysznica pomieszczenia,gdzie jest dokonywane nastrzykiwanie,dzieją się cuda...igła rozłącza się z łącznikiem od strzykawki,strzykawkaleje gdzie chce....po zamocowaniu ponownym igły na mokrą końcówkęstrzykawki połączenie to nie jest już takie pewne i nie gwarantujesolidnego połączenia.kolejna ciekawostka to te piękne nastrzykiwarki 1,5 litrowe z igłą nasztywno...palącym problemem jest nie wygoda w obsługiwaniu ,gdziekolwiekbyś chciał dokonać nastrzyku wszędzie obracasz się z tą banieczką...zupełnie nie poręczne,chyba że pączki szprycować kisielem...zauważalnym problemem po czasie jest nastrzykiwanie wraz z zaciąganympowietrzem z solanką z pojemnika-bańki.powietrze w nastrzykiwaniusolanką do peklowania mięsa to jest największy wróg o którym należyzdawać sobie sprawę.dzieje się tak jak już w pojemniku jest mniejsolanki,a nastrzykując poziom solanki jest już w krytycznym poziomiesolanka-powietrze-rurka podająca solankę...to powinno się eliminowaćaby uzyskać produkt wysokiej jakości,chyba że ktoś zadowala siębyle czym...Już słyszę prawie hurem jak wszyscy krzyczą wodę do mięsa szprycowaći robić wędliny,czy produkty jak ze sklepu wodoleje...oszalał czy co?nic bardziej mylnego...typowe myślenie ludzi z poza branży.wszystko co robimy zależy od nas samych czy peklować 24-72godz.,czy 10 dni,znaczenie ma też solanka czy będzie to prosta woda+peklosól,czy będą tam dodatki funkcjonalne zależy od Ciebie czytelniku.zatem ja nie będę opisywał jak robić solankę,musiałbym braćodpowiedzialności na siebie,mimo iż podałbym bardzo dokładnie procesrobienia to i tak ktoś mógłby to zrobić po swojemu co często tak bywa.aby prawidłowo zapoznać się z peklowaniem i obróbką mięsa trzebaby było zrobić co najmniej dwudniowe seminarium,co i jak itp.abyuniknąć błędów i zmian technologicznych zachodzących w gotowych produktach.Oferuję Państwu nastrzykiwarkę,która będzie służyła wiele lat.To co robię zawsze robię z pasją,aby inni byli zadowoleni.Nie sprzedaję tylko nastrzykiwarki...daję Ci także wskazówkiktórych się nie kupi nigdzie i nikt o nich Ci nie powie.Oferowana nastrzykiwarka ręczna jest o pojemności 9 litrów +,czylibez problemu wchodzi do niej 10 litrów solanki,wykonana z tworzywasztucznego polietylen/polipropylen bezzapachowego z wężem w oplocie wzmocnionym wytrzymałość 20 Bar o długości 1,5m.Wyposażenie nastrzykiwarki nowej nigdy nie używanej# pojemność zbiornika 9 L realnie wchodzi 10 litrów z podziałką w litrach i galonach# wąż igelitowy z oplotem wzmacniającym 20 Bar z przeznaczeniem do wody,# pistolet niklowany wraz z kostką z tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością dozującą solankę do 3 igieł# uszczelki teflonowe# 3-profesjonalne igły ze stali kwasoodpornej Nirosta-Stahl NBR o długości roboczej 100mm średnicy 3mm z 10 otworami o średnicy 0,9mm wokół osi długosc całkowita 120mm# lejek z sitkiem ułatwiający nalewanie solanki# pompa z uszczelką vitynową# zawór ciśnieniowy# w torebce foliowej śruby do zamocowania paska na ramię,uszczelki,olej do konserwacji uszczelek# dodatkowo dodaję 5 m węża do podłączenia zbiornika z kompresorem we własnym zakresie jeżeli jest taka potrzeba# pudełko zapewniające bezpieczną wysyłkę# dowód zakupuParę wskazówek przed pierwszym użyciem i nie tylko...# przed pierwszym użyciem należy pojemnik umyć wodą z detergentem,wypłukać następnie nalać parę litrów wrzącej wody do bańki pozostawić na chwilę i napompować do pojemnika powietrze,następnie dokonać przelotu gorącej wody przez igłę uważając aby się nie oparzyć,najlepiej zanurzyć igłę do pojemnika z zimną wodą# solankę zawsze wykonujemy z zachowaniem największej czystości naczyń jak i wody, używając przypraw nie zawilgoconych,nie zwietrzałych od pewnego dostawcy# jeżeli nie masz doświadczenia nigdy nie rób sam mieszanki peklującej z użyciem nitrytu,zakup oryginalnie przygotowaną peklosól.# jeżeli jest to wywar to filtrujemy przyprawy,aby nie zatkać otworów igły przyprawami!# po nastrzykiwaniu pojemnik zbiornika myjemy wodą z detergentem i porządnie płukamy woda,polecam detergent,ktory mało sie pieni# po umyciu nigdy nie zakręcamy go pompką,ma dochodzić powietrze eliminując wytwarzanie się pleśni podczas dłuższego nieużywania# czystość sterylność pojemnika jest decydująca nad wykonaniem bezpiecznego zdrowego gotowego produktuGratispakiet startowy 1000g peklosoli otoczkowanej zapewniający wykonanieponad 12 litrów solanki w zależności jakie stężenie chcemy uzyskać.peklosól otoczkowana zawsze jest z nowej dostawy,gwarantując pięknykolor mięsa poddanego peklowaniu domięśniowego.Ważna informacjaza wykonanie solanki i efekty końcowe gotowego produktu nie ponosze żadnej odpowiedzialnosci,każdy robi solankę i peklujena wlasną odpowiedzialnośćGwarancja# udzielam 12 mies.gwarancji na nastrzykiwarkę.Gwarancja obejmuje pojemnik,pompę,igłę,rączkę dozownika wraz z blokadą spustu,manometr Towar uszkodzony na gwarancji kupujący wysyła na swój koszt wraz z dowodem zakupu.jakakolwiek ingerencja w sprzęt we własnym zakresie powoduje utratę gwarancjiZaufaniejestem na allegro od dawna mam pozytywne komentarze,jeżeli byłby jakiśkonflikt,niejasności zawsze można to rozwiązaćDo mnie zawsze się dodzwonisz na 604 - 356 - 746 Zapłata i wysyłka# po zakupie wysyłam e-mailem nr.konta na jaki należy wpłacić należność# nie wysyłam za pobraniem # po otrzymaniu wpłaty od razu zamawiam kuriera na następny dzień,aby odebrał ode mnie przesyłkę do nadania,podaje nr. przesyłki drogą e-mail do śledzenia paczki,gdzie jest paczka w danym czasie# ważna informacją jest podanie nr.tel.w celu podania go kurierowi,aby miał możliwość kontaktu z kupującym kto i kiedy bedzie w domu i o której godz. tzw.dobry kontakt# wszystkie przesyłki są dobrze i bezpiecznie zapakowaneOdbiór przesyłki bardzo ważne# zawsze proszę sprawdzić w obecności kuriera czy przesyłka nie została uszkodzona,w przeciwnym stanie należy sporządzić protokół szkody Ostatnie moje p.s.zapraszam do zakupu dokonam wszelkich starań aby Państwo byli zadowoleni.Od teraz każdy może ułatwić sobie pracę i jakość własnych produktów mięsnychwiec....3,2,1...zapraszam do kupnaZapraszam i gratuluję udanego zakupuNastrzykiwarka ręczna jednoigłowa jak i trzyigłowa-pistoletowa wersja exklusiv występuje o pojemności 12 litrów.Jest opcja wersji 6 i 9 litrów na zamówienie,po którym wystawięaukcję.