▀▄▀▄▀▄█▓▒░ ★ NASTRZYKIWARKA 1,5-LITROWA ★ ░▒▓█▀▄▀▄▀▄
|/// - - // ( @ @ ) ------------o00o---- (_) ----o00o------------- zobacz także na inne moje aukcje !!! -----------------------Oooo------------ oooO ( ) ( ) ) / ( (_ / _ )
Witaj na aukcji z nastrzykiwarką ręczną jednoigłowąMam na imię Marek i trochę Cię zapoznam z tym co oferuję na aukcji,zatem...zaczynamyPrzedmiotem aukcji jest nastrzykiwarka do peklowania,marynowaniajak aromatyzowania domięśniowego mięsa wieprzowego itp.Urządzenie bardzo przydatne w gastronomi,hotelach,cateringu,lecz przede wszystkim jest przyjacielem każdego masarza dbającegoo wysoką jakość wędlin bez niespodzianek w gotowym produkcie jak nie dokładne przepeklowanie.Peklowanie domięśniowe skraca czas peklowania dużych kawałkówjak kessler,indyk,szynka,królik,baran nawet do 24 godz.solenie wraz z aromatyzowaniem mięs także przynosi bardzodobre rezultaty,możliwości jest bardzo duzo.Naga prawdaJako technolog przetwórstwa mięsnego powiem iż nie ma jednej uniwersalnej solanki do peklowania,każdego mięsa,jeżeli chce się uzyskać dany wyrób na bardzo wysokim poziomie,należy dostosowaćsolankę pod dany asortyment.Sam korzystam z takiej nastrzykiwarkiładnych parę lat i nigdy nie miałem żadnego problemu z dozowaniemsolanki domięśniowo,ani problemów z nastrzykiwarką.Moje doświadczenie i praktyka dowiodły,iż najlepszym urządzeniemdo nastrzyku,które się sprawdza w 100% jest nastrzykiwarka jednolub trzyigłowa,a jeżeli robię np.jeden kawałek duży łopatki towystarcza strzykawka wraz z profesjonalną igłą o długości do 120mm.peklowanie strzykawką z profesjonalną igłą dokonuje góra dwa kawałkimięsa,jak jest trzeci używam tylko nastrzykiwarki jednoigłowej.Dlaczego wszyscy robią wyścigi?igły długie jakby słonie miały być nastrzykiwane:-)zwykłe lekarskie igły się wyginają,zapychają tłuszczem lub tkanką,ciśnienie w końcudoprowadza do prysznica pomieszczenia,gdzie jest dokonywane nastrzykiwanie,dzieją się cuda...igła rozłącza się z łącznikiem od strzykawki,strzykawkaleje gdzie chce....po zamocowaniu ponownym igły na mokrą końcówkęstrzykawki połączenie to nie jest już takie pewne i nie gwarantujesolidnego połączenia.Już słyszę prawie hurem jak wszyscy krzyczą wodę do mięsa szprycowaći robić wędliny,czy produkty jak ze sklepu wodoleje...oszalał czy co?nic bardziej mylnego...typowe myślenie ludzi z poza branży.wszystko co robimy zależy od nas samych czy peklować 24-72godz.,czy 10 dni,znaczenie ma też solanka czy będzie to prosta woda+peklosól,czy będą tam dodatki funkcjonalne zależy od Ciebie czytelniku.zatem ja nie będę opisywał jak robić solankę,musiałbym braćodpowiedzialności na siebie,mimo iż podałbym bardzo dokładnie procesrobienia to i tak ktoś mógłby to zrobić po swojemu co często tak bywa.aby prawidłowo zapoznać się z peklowaniem i obróbką mięsa trzebaby było zrobić co najmniej dwudniowe seminarium,co i jak itp.abyuniknąć błędów i zmian technologicznych zachodzących w gotowych produktach.Oferuję Państwu nastrzykiwarkę,która będzie służyła wiele lat.To co robię zawsze robię z pasją,aby inni byli zadowoleni.Nie sprzedaję tylko nastrzykiwarki...daję Ci także wskazówkiktórych się nie kupi nigdzie i nikt o nich Ci nie powie.Oferowana nastrzykiwarka ręczna jest o pojemności 1,5 litra,
wykonana z tworzywasztucznego polietylen/polipropylen bezzapachowegoWyposażenie nastrzykiwarki nowej nigdy nie używanej# pojemność zbiornika 1,5 L realnie
# uszczelka gumowa pod igłe
# uszczelka zapasowa do tłoka pompki
# profesjonalna igła ze stali kwasoodpornej Nirosta-Stahl NBR o długości roboczej 100mm średnicy 3mm z 10 otworami o średnicy 0,9mm wokół osi długość całkowita 120mm o bardzo ostrym ostrzu,zapewniając nawet
przekłucie skóry wieprzowej
# sitko na wężyku wewnątrz zbiornika# pompa z uszczelką vitynową
# każda nastrzykiwarka przed wysyłką jest sprawdzana ciśnieniowo
# pudełko zapewniające bezpieczną wysyłkę# dowód zakupu rachunek
Parę wskazówek przed pierwszym użyciem i nie tylko...# przed pierwszym użyciem należy pojemnik umyć wodą z detergentem,wypłukać następnie nalać parę litrów wrzącej wody do bańki pozostawić na chwilę i napompować do pojemnika powietrze,następnie dokonać przelotu gorącej wody przez igłę uważając aby sie nie oparzyć,najlepiej zanurzyć igłę do pojemnika z zimną wodą# solankę zawsze wykonujemy z zachowaniem największej czystości naczyń jak i wody, używając przypraw nie zawilgoconych,nie zwietrzałych od pewnego dostawcy# jeżeli nie masz doświadczenia nigdy nie rób sam mieszanki peklującej z użyciem nitrytu,zakup orginalnie przygotowaną peklosól.# jeżeli jest to wywar to filtrujemy przyprawy,aby nie zatkać otworów igły przyprawami!# po nastrzykiwaniu pojemnik zbiornika myjemy wodą z detergentem i porządnie płukamy woda,polecam detergent,który mało się pieni# po umyciu nigdy nie zakręcamy go pompką,ma dochodzić powietrze eliminując wytwarzanie się pleśni podczas dłuższego nieużywania# czystość sterylność pojemnika jest decydująca nad wykonaniem gotowego produktuGratispakiet startowy 500g peklosoli otoczkowanej zapewniający wykonaniesolanki w zależności jakie stężenie chcemy uzyskać.peklosól otoczkowana zawsze jest z nowej dostawy,gwarantując pięknykolor mięsa poddanego peklowaniu domięśniowego.Ważna informacjaza wykonanie solanki i efekty końcowe gotowego produktu nie ponoszę żadnej odpowiedzialności,każdy robi solankę i peklujena własną odpowiedzialnośćGwarancja# udzielam 12 mies.gwarancji na nastrzykiwarkę.Gwarancja obejmuje pojemnik,pompę,igłę,rączkę dozownika wraz z blokadą spustu. Towar uszkodzony na gwarancji kupujący wysyła na swój koszt wraz z dowodem zakupu.jakakolwiek ingerencja w sprzęt we własnym zakresie powoduje utratę gwarancjiZaufaniejestem na allegro od dawna mam pozytywne komentarze,jeżeli byłby jakiskonflikt,niejasności zawsze można to rozwiazaćDo mnie zawsze sie dodzwonisz na 604 - 356 - 746 Zapłata i wysyłka# po zakupie wysyłam e-mailem nr.konta na jaki należy wpłacić należność# nie wysyłam za pobraniem # po otrzymaniu wpłaty od razu zamawiam kuriera na następny dzień,aby odebrał ode mnie przesyłkę do nadania,podaje nr. przesyłki drogą e-mail do śledzenia paczki,gdzie jest paczka w danym czasie# ważną informacją jest podanie nr.tel.w celu podania go kurierowi,aby miał możliwość kontaktu z kupującym kto i kiedy bedzie w domu i o której godz. tzw.dobry kontakt# wszystkie przesyłki są dobrze i bezpiecznie zapakowaneOdbiór przesyłki bardzo ważne# zawsze proszę sprawdzić w obecności kuriera czy przesyłka nie została uszkodzona,w przeciwnym stanie należy sporzadzić protokół szkody Ostatnie moje p.s.zapraszam do zakupu dokonam wszelkich starań aby Państwo byli zadowoleni.Od teraz każdy może ułatwić sobie pracę i jakość własnych produktów mięsnychwiec....3,2,1...zapraszam do kupnaUwaga,uwaga!!!pierwsza osoba która zakupi nastrzykiwarkę otrzyma nie 500g peklosoliotoczkowanej,lecz aż 1000g w jednych tych samych kosztach wysyłki bądźpierwszy i zadbaj o wyjątkowy bonus jaki Ci daję i gwarantuję321zapraszam i gratuluję udanego zakupuNastrzykiwarka ręczna jednoiglowa jak i trzyiglowa-pistoletowa wersja exklusiv wystpuje o pojemności 12 litrów.Jest opcja wersji 6 i 9 litrów na zamówienie,po którym wystawięaukcję.