NASIONA NA KIEŁKI
SOCZEWICA
Przedmiotem naszej aukcji jest 20 gramowa torebka nasion na kiełki SOCZEWICY. Kiełki soczewicy są delikatne w smaku, nadają się zarówno do spożywania na surowo w sałatkach, do kanapek lub na ciepło do potraw z patelni.
Dlaczego warto spożywać kiełki soczewicy? -Są bogatym źródłem białka, witamin z grupy B, C, PP oraz wapnia, cynku, żelaza, potasu, magnezu i fosforu. -zawierają kwas foliowy, który polecany jest kobietą w ciąży, gdyż kwas foliowy związany jest z prawidłowym rozwojem mózgu i układu nerwowego dziecka , a w dorosłym życiu niedobór tej substancji powoduje m.in. zahamowanie procesu krwiotwórczego w szpiku kostnym. -Wykazują korzystny wpływ na zęby i cerę. -Pomagają przy chorobach, takich jak cukrzyca, kamica żółciowa, miażdżyca. -Mogą być spożywane przez osoby, które nie tolerują preparatów żelaza. -Zawierają beta-karoten, koenzym Q10, błonnik, amigdalinę, kwas pangamowy, lecytynę.
Produkcja kiełków może być prowadzona przez cały rok, dzięki czemu każdego dnia możecie Państwo spożywać kiełki, które są źródłem cennych składników odżywczych dla naszego organizmu. Badania donoszą,iż regularne spożywanie kiełków przeciwdziała wielu schorzeniom, uruchamia system odpornościowy, uzupełnia niedobory witamin i składników mineralnych, a przede wszystkim działa antynowotworowo.
JEDNYM SŁOWEM KIEŁKI TO SAMO ZDROWIE!!!!
Sposób produkcji: Po otwarciu opakowania, nasiona należy wypłukać, a następnie wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie należy zlać wodę, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ostawić w ciepłym miejscu. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 4-6 dniach kiełki gotowe są do spożycia.
|