Soja
(nasiona na kiełki ) - W. Legutko - Ziołowy ogród, Smak zdrowia.
Wpływają uspokająjco, mają działanie przeciw nowotworowe.
ZASTOSOWANIE I WŁAŚCIWOŚCI :
Kiełki soi są bogatym źródłem białka, żelaza, wapnia, magnezu oraz witamin: C, B, A i PP. Są prodyktem bezglutenowym. Wpływają uspokająjco, mają działanie przeciw nowotworowe. Kiełki można spożywać jako dodatek do kanapek, sałatek, twarożku, zup, sosów, farszów. Aby ułatwić ich trawienie najlepiej dodać je do potraw pod koniec gotowania.
SIEW :
( KIEŁKOWNICA )
Sposób produkcji kiełków: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustwić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu.Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
zdjęcia - perfect-garden *2014
WSZYSTKIE SPRZEDAWANE NA NASZYCH AUKCJACH NASIONA POSIADAJĄ DŁUGIE TERMINY WAŻNOŚCI, JAKOŚĆ ORAZ GWARANCJĘ WSCHODÓW WIODĄCEGO PRODUCENTA NASION Przedsiębiorstwa Hodowlano - Nasiennego W. Legutko.
W ofercie posiadamy również nasiona innych ziół, oraz nasiona roślin na kiełki - serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pozostałych aukcji.